Lukuaika: < 1 minuutti

Ukraina torjunut venäläishakkerien röyhkeän iskun asevoimien taistelutietojärjestelmään

Ukraina, tuo rohkean vastarinnan symboli ja itsenäisyyden puolustaja, on jälleen joutunut viheliäisen vihollisensa, Venäjän, ärsyttävän kyberhyökkäyksen kohteeksi. Eikö olekaan jo tarpeeksi, että Ukraina taistelee fyysisesti alueensa puolustamiseksi, vaan nyt heidän täytynyt myös olla valppaina ja taistella virtuaalisessa taistelukentässä? Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on ilmoittanut, että sen erikoisjoukot ovat onnistuneet torjumaan venäläishakkerien röyhkeän iskun asevoimien taistelutietojärjestelmään.

Kuvottavaa toimintaa Venäjältä!

Tässäkö siis on se Venäjän suuri taito ja voima? Senkö ainoa keino olla vuorovaikutuksessa naapurimaiden kanssa on hyökkäävä kybermaailmassa? Ukrainan taistelijat ovat vuosikausia uhranneet voimansa ja henkensä puolustaessaan maataan ja kansaansa, ja sitten nämä pahamaineiset venäläiset hakkerit yrittävät varastaa heidän taistelutietonsa ja strategiansa. Tämä on selvä osoitus siitä, kuinka syvästi Venäjä pelkää Ukrainan voimaa ja päättäväisyyttä.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on oikeutetusti kiittänyt maan viestintä- ja kyberturvallisuusjoukkoja heidän rohkeasta ja valppaasta työstään. He ovat se viimeinen linja, joka suojaa Ukrainan tietojärjestelmiä ja siten maan turvallisuutta. Tämä on taas yksi osoitus siitä, kuinka Ukraina seisoo lujana ja yhtenäisenä, vaikka Venäjä yrittäisikin kaikin keinoin murentaa sen ponnistelut.

Venäjä, riittää jo! On aika lopettaa nämä alhaiset ja röyhkeät hyökkäykset naapurimaata vastaan. Ukraina ansaitsee rauhan, itsenäisyyden ja oikeuden elää ilman pelkoa ja uhkaa. On aika kunnioittaa kansainvälistä oikeutta ja kunnioittaa naapurimaiden suvereniteettia.

Ukraina ei ole yksin, ja koko muu maailma seuraa tarkkaavaisesti, miten Venäjä toimii.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö