Lukuaika: < 1 minuutti


Moskovan kaduilla pyörii jälleen kysymyksiä kuin taikurin hatusta: “Mitä mieltä olette, kun ruplan arvo on laskenut kuin lehmän häntä?” Venäjän rupla on nimittäin lähtenyt kohti pohjakosketusta verrattuna vihreään ystäväämme, dollarin seteliin. Käännyimme katujen sankareiden puoleen kartoittaaksemme tilanteen, ja vastauksista ei huumorikaan ollut kaukana!

Katuhaastattelussa näytti olevan yhtä paljon epätoivoa kuin venäläisissä satiirisarjoissa. Eräs kansalainen huokaisi: “Kaikki on niin kallista nykyään, että olen harkinnut asumista puussa – siellä ainakin ilma on edullisempaa!” Toisen silmissä loisti pieni toivonkipinä: “Ehkäpä tämä on vain keino laihduttaa lompakkoa kesäkuntoon!”

Perunoiden suhteen tilanne on kuulemma niin huono, että pellolle on lähdettävä omatoimisesti. Eräs perunannostaja kertoi vitsaillen: “Nykyään meillä on omat ‘kultaisten perunoiden metsästysretket’ – unohtakaa marjastus!”

Kaiken kaikkiaan venäläiset eivät kuitenkaan ole menettäneet huumorintajuaan ruplan rymistellessä alaspäin. Vaikka tilanne on vakava, on piruilu ja pilke silmäkulmassa näköjään säilynyt. Ehkäpä Venäjän kansa selviää tästäkin kommelluksestaan omintakeisella venäläisellä huumorillaan – ja jos ei, niin ainakin heillä on takataskussaan monta hyvää vitsiä talven pimeitä iltoja piristämään!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö