Lukuaika: < 1 minuutti

“Keppi ja kivi” – Sota-arsenaalin uusi suunta Ukrainassa!

Ukrainan sota on viime aikoina saanut mielenkiintoisen käänteen, kun venäläiset sotilaat ovat joutuneet taistelemaan epätavallisilla aseilla – nimittäin kepeillä! Epätoivoiseksi voidaan todella sanoa menneen, kun sotilaiden aseina ovat enää käytännössä puumateriaalia.

Kuvittelepa tilanne: Ukrainan taistelualue, raskaat aseet ovat käyneet vähiin ja venäläiset sotilaat joutuvat turvautumaan alkukantaisiin taistelumenetelmiin. Aseina ovat vain kepit, jotka eivät juuri uhkaa vastustajaa. Tilanne ei ole välttämättä hauska sotilaiden näkökulmasta, mutta se on herättänyt kansainvälistä huomiota ja jopa huvittuneita hymyjä.

Ukrainan tiedustelu ei jäänyt toimettomaksi, kun se huomasi venäläisten sotilaiden siirtyvän keppitaisteluihin. He lähettivät droneja havainnoimaan tilannetta, ja kuvissa näkyi selkeästi, miten älykkäät venäläissotilaat käyttivät keppiä “aseenaan”. Kyseessä oli kuin suoraan menneisyydestä nostettu taktiikka, mutta tosiasia on, että nykyaikaisessa sodassa se ei juuri enää pure.

Onkin mielenkiintoista pohtia, koska venäläiset sotilaat saattavat siirtyä keppien käytöstä vielä alkukantaisempaan tapaan – eli kivien heittelyyn. Toivottavasti he kuitenkin havahtuvat nopeasti siihen, että sotilaalliset keinot ovat kehittyneet huimasti sitten kivikauden. Kyseessä on vakava tilanne, mutta vitsikkäältäkin se ei voi välttyä näyttämästä, kun sotilaat heiluttavat keppiään modernissa taistelukentässä.

Tämä käänteinen “asevarustelu” Ukrainassa kuvastaa, kuinka epätoivo voi synnyttää älyttömiä tilanteita. Toivottavasti tilanne rauhoittuu pian ja sotilaat voivat jälleen turvautua ajanmukaisiin aseisiin, jotta taistelu olisi tasaväkinen ja inhimillinen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö