Voi, voi, kuinka naurattaa! Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on jälleen kerran kaivanut hatustaan väitteitä, jotka saavat meidät kaikki Suomessa asuvat suorastaan hohottamaan naurusta. Ettäkö Suojelupoliisi eli Supo ja muut länsimaiset tiedustelupalvelut vakoilisivat ja värväisivät venäläisiä diplomaatteja Helsingissä? No, eipä hätää, taidetaan tässä yrittää kääntää katseet omista vakoilujuonista ja sormella osoittaminen muihin.

Valtionkanava RT, no, sepä vasta luotettava uutislähde onkin, huhuilee näitä turvallisuuspalvelulähteitä vedoten. Kuka tarvitsee varmoja todisteita, kun voi vain väittää ja viitata ”lähteisiin”?

Kuinka huvittavaa onkaan, että FSB uskoo SUPO’n pitävän rautaisen otteen venäläisten diplomaatti’en ja kauppaedustuston työntekijöistä. Saattaisiko tämä olla pienoinen paranoidisuuden merkki, kun oma järjestelmä on vähintäänkin yhtä tiukasti hallinnassa?

Jo äiti sanoi lapsuudessa, että se joka syyttää on itse syyllinen 😀

Ja sitten tämä huikea juonenkäänne: Supo seuraa aktiivisesti paikkoja, joissa diplomaatit ja tekninen henkilökunta viettävät vapaa-aikaansa. Kampaamot ja jopa ”Helsingin keskustassa sijaitseva koiraparkki” ovat kuulemma pahamaineisia vakoilun pesiä. Voin kuvitella, kuinka venäläiset diplomaatit hiippailevat kampaamoihin ja keskustelevat salaisuuksista hiustenleikkauksen aikana – aivan kuin suorastaan Bond-elokuvassa!

Ja tietenkin, kampaamoissa työskentelevät henkilöt välittävät arvokkaita tietoja Supolle. Eikä unohdeta ”ateljeita”, joita väitetään vakoilu- ja värväyspaikkoina. Voisi melkein kuvitella taiteilijoiden piirtävän salakirjoituksia kankaalle ja suunnittelevan vallankumouksellisia vakoilutemppuja.

Tietenkin, tietenkin, kaiken tämän huvittavan näytelmän päätarkoitus on osoittaa sormea länteen ja Supoon. Eikö olisikin huomattavasti mukavampaa, jos oikeasti tärkeät asiat saisivat ansaitsemansa huomion? – kannattaisiko vaikka hakea omat pojat takaisin Ukraina’sta eikä kiduttaa niitä siellä tykinruokana?

Mutta ei hätää, lopuksi on vielä tämä herkullinen väite Venäjän puolustusministeriltä, että Nato saattaisi sijoittaa Suomeen asejärjestelmiä, jotka voisivat yltää osumaan Venäjän luoteisalueiden kriittisiin kohteisiin. Voi voi, täytyy kai varautua siihen, että Suomeen istutetaan ohjuksia koirapuiston pusikkoon tai ehkäpä jopa hienohelmojen ateljeisiin.

Joten naurakaa kanssani, hyvät ystävät, näille käsittämättömille ja hupaisille väitteille. Maailma tarvitsee lisää naurua, ja Venäjän FSB on antanut meille oivan syyn pärskähtää höröttämään kovaäänisesti. Onneksi voimme kaikki yhdessä nauraa tämän koomisen näytelmän äärellä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta