lukuaika: 2 minuuttia

Olkiluoto 2 -laitosyksikkö valmistautuu spektaakkelimaiseen paluuseen: Sähköä tuotantoon jälleen syyskuun alussa!

Elokuu oli jo valmiiksi kuuma, mutta Olkiluoto 2 -laitosyksikössä päätettiin nostaa kuumuus vielä aivan uudelle tasolle. Nimittäin vesijäähdytteisen generaattorin jäähdytysjärjestelmässä tapahtui hämmästyttävä käänne, kun sieltä päätti vuotaa vettä enemmän kuin lähimpänä oleva teekannu perjantaisin.

Teollisuuden Voima, joka ei todellakaan ole voimaton tässä tarinassa, ilmoitti virallisesti, että Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto lepää tuhannen ja yhden joutsenen lomalla aina maanantaihin 4. syyskuuta saakka. Tiedotteen mukaan vesijäähdytteisen generaattorin jäähdytysjärjestelmässä havaittu vuoto oli kuin suoraan jännityselokuvasta – mutta tässä tarinassa sankareina olivat insinöörit ja teknikot.

Koko draama sai alkunsa aamuyöstä, kun joku generaattorilla päivystävistä seikkailumielisistä kostutti ilmaa niin innokkaasti, että vesi päätti tehdä pienen karkureissun. Tiedon mukaan vuoto oli kuin oikukas taideteos, joka oli piirtänyt kosteita kuvioitaan generattorin ympärille. Onneksi sankarimme tunnistivat taiteen tekniikan ja paikallistivat vuodon roottoriin.

Mutta älkää huoliko, sillä Teollisuuden Voima ei jätä ydinturvallisuutta sattuman varaan – hehän ovat kuin suuri voimannäyttöjen taikuri, joka pitää hatustaan esiinvedettynä aina uuden kanin. Tiedottajan mukaan tämä sähköntuotannon hidastuminen ei sotke ydinturvallisuutta sen enempää kuin kurpitsa sotkee muuttoauton kyytiä.

Alun perin vian korjaamisen arvioitiin vievän aikaa aina 28. elokuuta asti, mutta nämä insinööri-sankarit ovat selvästi yllätysten ystäviä. Joten älkää huolestuko, sillä Olkiluoto 2 -laitosyksikkö palaa pian lavalle, ja se on varmasti loistava show – luvassa on sekä valoa että voimaa!

Joten merkitkää kalentereihinne 4. syyskuuta – se on päivä, jolloin Olkiluoto 2 astuu uudestaan estradille ja tuo sähköt takaisin kuin paluulennon aurinkorannalta. Tässä tarinassa vuodon takana olikin lopulta suuri suunnitelma: antaa Olkiluoto 2:lle ansaittu hengähdystauko ennen suurta paluutaan – ja mitäpä olisikaan suuri paluu ilman ripausta draamaa ja kosteutta!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö