Lukuaika: 2 minuuttia

Ksenija Sobtšak, Venäjän oma “Paris Hilton”, julkaisi viime viikolla yllättäviä uutisia Venäjän ylämaailmasta. Sobtšak kertoi, että Venäjän Wagner-palkkasoturiryhmän kapinaan liittyvä venäläiskenraali Sergei Surovikin on jälleen vapaa ja voi hyvin.

Juhannuskapinan jälkeen julistettu katoaminen oli saanut monen pohtimaan, missä kenraali Surovikin oikein piileskeli. Venäläisen median mukaan hän oli joutunut vankilaan, mutta Sobtšakin julkaisema kuva viittaa siihen, että kenraali on jälleen vapaana ja nauttii perheensä seurasta.

Ksenija Sobtšak on tunnettu henkilö Venäjä’llä, ja hänen julkaisemansa kuva on saanut paljon huomiota sekä kotimaisessa että kansainvälisessä mediassa. Kuvassa kenraali Surovikin kävelee aurinkolasit päässään vaimonsa Annan kanssa. Vaikka kuvan aitoutta ei ole vielä varmistettu, se on levinnyt laajasti sosiaalisessa mediassa ja uutisissa.

USA:n New York Times (NYT) vahvisti tiedon omien lähteidensä perusteella, lisäten uskottavuutta tälle mysteerille. Lehden mukaan kenraali Surovikin vapautettiin tutkintavankeudesta vain päiviä sen jälkeen, kun Wagner-ryhmän johtaja Jevgeni Prigožin menehtyi lentokoneen maahansyöksyssä elokuussa.

Mielenkiintoista on, että kenraali Surovikinilla oli tiedossa Wagner-ryhmän suunnittelema kapina, mikä viittaa läheisiin suhteisiin ryhmän johtajan Prigožinin kanssa. Kapinan tavoitteena oli vaihtaa Venäjän puolustusministeriön johto, ja tämä herätti kysymyksiä myös itse puolustusministeri Sergei Šoigun taholta.

Šoigu jätti kuitenkin vastaamatta kysymyksiin Surovikinin kohtalosta, mikä herätti lisää kysymyksiä tapahtuneesta. Venäläinen toimittaja Farida Rustamova kiinnitti huomiota Šoigun ja Surovikinin välisiin jännitteisiin.

Vaikka kenraali Surovikin on vapautettu, hänen tulevaisuutensa armeijassa näyttää olevan epävarma. Hän on teknisesti edelleen töissä armeijassa, mutta uranäkymät näyttävät olevan rajalliset.

Tämä mysteeri Venäjän ylämaailmasta on herättänyt paljon kysymyksiä, ja Kreml on pysynyt vaitonaisena asiasta. Virallinen selitys on ollut, että kenraali on “mennyt lepäämään”. Jäämme odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan tälle venäläiselle sotilasmaailman hahmolle, joka näyttää olevan kuin suoraan trillerielokuvasta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö