Kuvitellaanpa hetkeksi, että pienet mutta voimakkaat drone’t päättivät ottaa askeleen kohti maailmanvalloitusta. Tämän oudon skenaarion kuulemme nyt Kursk’ista, Venäjältä. Ukrinformin mukaan Ukrainan broadcaster Suspilne kertoo, että droneilla oli kiireinen päivä, kun ne iskivät Venäjä’n liittovaltion turvallisuuspalvelun (FSB) rakennukseen sekä öljynjalostamoon Kurskissa.

Kurskin alueen kuvernööri Roman Starovoyt antoi lausuntonsa sunnuntaina 24. syyskuuta ja kertoi, että ”Kurskissa ukraina’lainen drone hyökkäsi hallintorakennukseen Keski-alueella”. Suspilnen mukaan GUR:n tiedustelulähteet vahvistivat, että kyseessä oli FSB:n rakennus. Myöhemmin Suspilnen lähteiden mukaan tapahtui toinen isku, jossa öljynjalostamo Kurskin lentokentän lähellä joutui drone-iskun kohteeksi.

Vaikka tämä kuulostaa käsittämättömältä ja absurdilta, on tärkeää muistaa, että dronet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina. Ennen ne olivat leluja, mutta nyt ne voivat olla vakavia turvallisuusuhkia terroristivaltioille. Kuvitellaanpa, että dronet ovat saaneet tarpeeksi TV-ohjelmista ja elokuvista, joissa niitä esitetään sankareina tai vihollisina. Ehkä ne ovat nyt päättäneet ottaa ohjat omiin käsiinsä ja toteuttaa omia seikkailujaan.

Tietenkin meidän on otettava tämä uutisointi varauksella ja odotettava lisätietoja. On mahdollista, että kyseessä on vain väärinkäsitys tai tekninen vika. Tai ehkäpä tämä on vain ovela tapa saada meidät kaikki naureskelemaan Venäjän epäonnistumisille. Joka tapauksessa tämä tarina osoittaa, että meidän on aina oltava valppaina teknologian edistymisen suhteen ja kysyttävä itseltämme, mitä kaikkea nämä dronet voivat vielä tehdä.

Kursk saattaa olla nyt otsikoissa dronien takia, mutta yksi asia on varma: tämä tarina ei jätä ketään kylmäksi. Onko tämä teknologian vallankumous vai pelkkä vitsi? Sitä emme vielä tiedä, mutta yksi asia on varma – dronet ovat tulleet jäädäkseen, oli kyseessä sitten rauhanomainen tai hulvaton vallankumous.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta