Suomalainen poliittinen kenttä ei ole tunnettu huumoristaan, mutta Ano Turtiainen näyttää ottaneen sen omakseen uudella videollaan. Koomikon rooliin heittäytyvä Turtiainen kertoo syyttävänsä entisiä kollegoitaan suolaamisesta ja samalla tarjoilee meille videollaan epämääräisiä pillereitä sekä purkissa olevaa vihreänväristä kasviperäistä-rouhetta. Voiko tästä farssista enää absurdimpi tulla?

Videon alussa Ano Turtiainen näyttää meille kuvia erilaisista pilleripurkeista, jotka näyttävät olevan suuri mysteeri. Ehkä ne ovat salaisia poliittisia superpilleripurkkeja, joiden avulla hän aikoo paljastaa vastustajiensa salaiset aikeet? Vai voisiko olla, että hän on vain unohtanut, mitä pillerit oikein olivat? Lisäksi pöydällä on purkki jossa on erikoisen näköistä vihreää mahdollisesti kasveista rouhittua kuivattua tuotetta? – mihinköhän sitäkin on käyttänyt?

Mutta tässä ei ole vielä kaikki! Turtiainen jatkaa videollaan kertomalla omasta kaulattomuudestaan ja pömppömahastaan. Ehkä hän yrittää kilpailla muiden poliitikkojen kanssa siitä, kuka pystyy olemaan kaikkein rehellisin ulkonäöstään?

Kun Turtiainen mainitsee, että Pietarin Uutiset ovat epäilleet häntä vakoilusta Venäjän hyväksi, hän ei enää voi pidätellä kauhuaan. Onko tämä vain osa hänen komediaesitystään vai onko hän todella niin hyvä näyttelijä, että voi saada meidät uskomaan, että Venäjä tarvitsisi hänen palveluitaan vakoilussa?

Ehkä videon kohokohta on hetki, jossa Turtiainen kertoo epätoivoisesti yrittäneensä tavoittaa toimittajaa korjatakseen väärinkäsityksiä. Voin vain kuvitella, kuinka monta kertaa hän yritti soittaa ja lähettää viestejä, saamatta vastausta. Ehkä ehkä toimittaja pitää tätä koko tapausta liian hupaisana ja päätti olla sotkeutumatta siihen enempää?

Turtiainen ei kuitenkaan ole aivan syytön.. Hän myöntää tehneensä muistiinpanoja eduskunnan turvatiloissa puolustusvaliokunnan kokouksessa – tästä jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä..

Kaiken kaikkiaan Ano Turtiaisen uusi video tarjoaa meille hulvattoman katsauksen suomalaiseen politiikkaan. Ehkä tämä on juuri sitä, mitä tarvitsemme piristykseksemme vakavien poliittisten keskustelujen keskellä. Jään innolla odottamaan, mitä hänellä on seuraavaksi tarjottavanaan – ehkä hän paljastaa meille salaisuuden suomalaisten poliitikkojen pukuhuoneesta sekä saunasta eduskunnassa?

Videon lopuksi Turtiainen kertoo nilkkoihin ammuskelusta ja korostaa uudelleen suolaamisesta samalla kun kameran edessä pyörii kärpänen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta