Vaikka väliaikainen rahoituslaki USA:n hallituksen sulkemisen estämiseksi hyväksyttiin 30. syyskuuta ilman minkäänlaista apua Ukrainalle, Presidentin viraston päällikkö Andriy Yermak totesi 1. lokakuuta, ettei sitä tulisi tulkita merkiksi Yhdysvaltain tuesta Ukrainalle.

Telegramissa antamissaan kommenteissa Yermak kertoi, että Ukrainan johto tapaa säännöllisesti molempien puolueiden edustajia jatkuvan Yhdysvaltain avun turvaamiseksi. Vaikka uusimmassa budjettiesityksessä ei ollutkaan avun ehtoja, hän ilmaisi luottamuksensa siihen, ettei se heijastanut suurempaa muutosta Yhdysvaltain tuesta Ukrainalle.

Ulkoministeriön tiedottaja Oleh Nikolenko totesi, että vaikka hallituksen sulkeminen saattaa aiheuttaa häiriöitä tietyille ohjelmille, se ei perustavasti muuta Ukrainan avun yleistä tilannetta.

Lisäksi hän kirjoitti Facebookissa, että ”tuki Ukrainalle pysyy horjumattoman vahvana sekä Yhdysvaltain hallinnossa että molemmissa puolueissa ja Yhdysvaltain kongressin molemmissa taloissa, ja ennen kaikkea, amerikkalaisten keskuudessa.”

Rahoituslaki hyväksyttiin vain tuntia ennen 30. syyskuuta keskiyön määräaikaa, ja se oli väliaikainen toimenpide, jolla pidennettiin Yhdysvaltain hallituksen toimintaa 45 päivällä.

Lain hyväksymisen jälkeen Yhdysvaltain senaatin johtajat antoivat harvinaisen bipartisaanisen lausunnon, jossa he vahvistivat sitoutumisensa Ukraina’lle.

Senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumer (D-NY), vähemmistöjohtaja Mitch McConnell (R-KY) ja budjettivaliokuntien edustajat totesivat odottavansa senaatin työskentelevän ”varmistaakseen, että Yhdysvaltain hallitus jatkaa kriittisen ja jatkuvan turvallisuuden ja taloudellisen tuen tarjoamista Ukrainalle.”

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta