lukuaika: < 1 minuutti

Ukraina saa 186 miljardia euroa seitsemässä vuodessa, mikäli se liittyy Euroopan unioniin. Nämä varat sisältävät 96,5 miljardia euroa maatalouden tukemiseen, mutta samalla se tarkoittaa 20 prosentin vähennystä tukiaisissa tällä alalla jo oleville EU:n jäsenvaltioille, Financial Times kirjoittaa.

Ukrainan mahdollinen liittyminen Euroopan unioniin herättää keskustelua sekä EU:n että Ukrainan sisällä. Tämä suuri taloudellinen tuki, joka on luvattu Ukrainalle, voisi olla houkutteleva tekijä maalle, joka kamppailee taloudellisten haasteiden ja poliittisten jännitteiden kanssa.

Suuri osa näistä varoista on suunnattu maatalouden tukemiseen, mikä heijastaa Ukrainan merkittävää maataloussektoria. Tämä voi auttaa parantamaan maan maatalouden kilpailukykyä ja lisäämään tuotantoa, mutta se herättää myös huolta EU:n nykyisissä jäsenvaltioissa.

Financial Timesin mukaan tämä tarkoittaa 20 prosentin leikkausta maatalouden tukiaisissa jo oleville EU:n jäsenille. Tämä voi aiheuttaa huolta niiden maiden maanviljelijöissä, jotka ovat riippuvaisia EU:n tukiaisista.

Ukrainan mahdollinen EU-jäsenyys ja siihen liittyvät taloudelliset seuraukset ovat monimutkainen aihe, joka vaatii huolellista harkintaa sekä EU:ssa että Ukrainassa. Se on myös aihe, joka jatkaa keskustelua ja seurantaa tulevina vuosina.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö