2023/10/13

Britannia suunnittelee suuren sotilasoperaation toteuttamista Pohjois-Euroopassa tulevana vuonna, Reuters-uutistoimisto kertoo. Tämä päätös on tehty vastauksena kasvavaan huoleen kriittisten infrastruktuurien suojelemisesta mahdollisten sabotaasitapausten varalta. Pääministeri Rishi Sunak vahvisti suunnitelman Gotlannin huippukokouksessa, jossa hän tapasi muiden Joint Expeditionary Force (JEF) -maiden johtajia.

Suunnitelman mukaan Britannia lähettää Pohjois-Eurooppaan 20 000 sotilasta, kahdeksan kuninkaallisen laivaston alusta, sekä useita hävittäjiä ja helikoptereita tukemaan Venäjä’n valvontaa ja torjumaan mahdollisia uhkia alueella. Tarkempia tietoja siitä, mihin maihin näitä joukkoja tarkalleen ottaen lähetetään, ei kuitenkaan ole toistaiseksi annettu.

Britannian suunnitelmiin kuuluvat myös laajamittaiset harjoitukset ja koulutukset, jotka kattavat useita maita. Näihin sisältyvät ilmavalvonta- ja kylmän sään koulutukset. Tämä on osa Britannian pyrkimystä vahvistaa alueen turvallisuutta ja vastata kasvaviin haasteisiin.

Pohjoismaissa aiheuttanut huolta on esimerkiksi Suomenlahdella sijaitsevan kaasuputken ja datakaapelin vahingoittuminen, joka herätti laajempaa huolta Pohjoismaiden turvallisuudesta. Pääministeri Sunak korosti tarvetta yhteistyölle ja yhtenäisyydelle näitä uhkia vastaan.

Britannia osallistui JEF-maiden kokoukseen Ruotsin Gotlannissa, ja JEF-maihin kuuluvat Britannian lisäksi Pohjoismaat, Baltian maat ja Alankomaat. Suomi liittyi Britannian johtamiin nopean toiminnan JEF-joukkoihin yhdessä Ruotsin kanssa vuonna 2017. Tämä uusi suunnitelma osoittaa maiden päättäväisyyden turvata alueen vakaus ja puolustaa kriittisiä infrastruktuureja mahdollisia uhkia vastaan.


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/28 15:09.21