Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjä tekee järkyttäviä liikkeitä Ukrainan sodassa – yli 100 000 vapautettua vankia joutuu teurastettavaksi!

Viimeisimmät raportit kertovat, että Venäjä on vapauttanut jopa 100 000 vankia vankiloistaan ja lähettänyt heidät sotimaan Ukrainaan. Tämä tieto paljastui USA:n Washington Postin julkaisemista Venäjän valtion tilastoista ja ihmisoikeusjärjestöjen keräämistä tiedoista. Tämä luku on huomattavasti suurempi kuin aiemmat arviot.

Washington Postin mukaan valtava määrä vapautettuja vankeja kertoo siitä, kuinka Venäjä edelleen rekrytoi rikoksista tuomittuja taistelemaan Ukraina’ssa. Aiemmin vastaavasta toiminnasta vastasi palkkasotilasryhmä Wagner, jota johti Jevgeni Prigožin.

Ennen Venäjän hyökkäyssodan alkua helmikuussa 2022 Venäjällä oli noin 420 000 vankia. Venäjän varaoikeusministeri Vsevolod Vukolovin mukaan vankien määrä on sen jälkeen laskenut dramaattisesti noin 266 000 vangiksi. Hän kertoi näistä tiedoista paneelikeskustelussa aiemmin tänä kuussa.

Aiemmin oli tiedossa, että Prigožin oli hankkinut vankiloista noin 50 000 rekrytointiin sopivaa henkilöä. Mutta nyt paljastunut 100 000 vapautettua vankia on todella järkyttävä luku, sanoo ihmisoikeusjärjestö Rus Sidjašajan johtaja Olga Romanova.

Tämä vankien massarekrytointi tarjosi Prigožinille lähes loputtoman varaston uusia sotilaita. Hän lupasi vangeille presidentin antamaa armahdusta kuuden kuukauden palveluksen jälkeen. Käytännössä monet näistä vankeja uhkasi varma kuolema, elleivät he totelleet käskyjä. Valkoisen talon tiedottaja John Kirby on paljastanut, että Venäjä on jopa teloittanut omia sotilaitaan, jos he eivät ole suostuneet noudattamaan Ukrainan sotaan liittyviä käskyjä.

On tullut tietoja siitä, että Venäjän asevoimat ovat todella teloittaneet sotilaitaan, jotka eivät ole suostuneet tottelemaan. Venäläiset komentajat ovat myös uhkailleet koko joukkonsa teloituksella, jos nämä yrittävät perääntyä Ukrainan tykistötulen alta, kertoi Kirby toimittajille Reutersin mukaan.

Tämä paljastaa täysin Venäjän brutaalin ja epäinhimillisen toiminnan Ukrainassa. He käyttävät väkivaltaisia ja pelottavia keinoja pitääkseen vankinsa kurissa. Samalla Venäjä on jatkanut hyökkäystään Ukrainaan, aiheuttaen suuria tuhoja ja menettäen omia sotilaitaan. Venäjä käyttää joukkojaan kuin ihmisaaltoja, ja tämä on selkeä merkki siitä, että heidän taistelumoraalinsa on huono.

Tämä on skandaali, joka vaatii välitöntä kansainvälistä huomiota ja toimia. Maailman on tuomittava Venäjän toimet ja ryhdyttävä toimiin Ukrainan puolustamiseksi sekä Venäjän rauhanomaisen vetäytymisen edistämiseksi. Emme voi sallia Venäjän julmuutta ja ihmisoikeus’loukkauksia jatkua. On aika asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö