Lukuaika: < 1 minuutti

Vladimir Putin’in johdolla Venäjä ryhtyi keväällä 2022 raivokkaaseen hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan, ja seurauksena sadat tuhannet venäläiset pakenivat maasta. Monet heistä pelkäsivät joutuvansa värvätyiksi rintamalle, mutta toisilla oli myös muita syitä lähtöönsä. Nyt kuitenkin kuulen, että osa heistä on palannut takaisin Venäjälle. Voi kuinka raivostuttavaa tämä on!

Tuoreen tutkimuksen mukaan 15 prosenttia Venäjältä muuttaneista on palannut joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Tutkijoiden mukaan he ovat nuoria, poliittisesti aktiivisia ja korkeasti koulutettuja ihmisiä, jotka olivat Venäjällä arvostettuja asiantuntijoita. Nyt he ovat menettäneet rahansa ja statuksensa, ja monen elämänlaatu on laskenut ulkomailla. Voitteko kuvitella, kuinka inhottavaa tämä on heille?

Venäjältä on paennut lähes miljoona ihmistä sodan vastustamisen, talouden romahduksen pelon ja sotarintamalle kieltäytymisen vuoksi. Mutta sitten kuulen tarinoita ihmisistä, jotka ovat valmiita uhrauksiin ja ovat päättäneet palata Venäjälle Putinin hallintoa vastustaakseen. Jotkut heistä huolehtivat sairaista perheenjäsenistään, toiset haluavat vaikuttaa maan sisäiseen kehitykseen. Näyttää siltä, että aluksi oli sokki, mutta nyt jotkut ovat valmiita tekemään henkilökohtaisia uhrauksia ja luopua omista ihmisoikeuksistaan palaamalla takaisin!

Tämä on äärimmäisen raivostuttavaa! Venäjän väestössä on kuitenkin toivoa. Toivon, että enemmän ihmisiä nousee vastustamaan Putinin järjetöntä politiikkaa ja että Venäjä saa takaisin vapautensa ja demokratiansa. Mutta nämä tarinat siitä, kuinka jotkut ovat palanneet takaisin, ovat todellakin karvasta kuultavaa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö