On korkea aika toimia tiukasti tämän kasvavan ongelman kanssa. Juutalaisvastaisuus ei ole vain seurausta konflikteista Lähi-idässä, vaan se kukoistaa aina uudelleen Euroopassa.

Erityisen pelottavaa on, kun osa ryhmistä käy pyhää sotaa juutalaisia vastaan. Kieltäessään juutalaisten oikeuden olemassaoloon, heistä tulee potentiaalisia uhreja, joita ei kunnioiteta.

Antisemitistinen vihapuhe on vaarallista ja sen historia Euroopassa on synkkä. Muistutus holokaustista ja sen hirvittävistä seurauksista on välttämätöntä, mutta Suomessa on vielä paljon työtä sen ymmärtämisessä.

Poliitikkojen ja päättäjien on oltava aktiivisia antisemitismin torjunnassa. On myönteistä, että holokaustin kieltäminen on kriminalisoitu Suomessa, mutta meidän on jatkettava taistelua rasismia vastaan kaikissa muodoissaan.

Pelko äärioikeiston väkivallasta on perusteltu, ja siksi turvatoimet synagogien ja muiden juutalaiskohteiden ympärillä ovat tarpeen.

Terrorismin leviäminen Eurooppaan on lisääntynyt huolenaihe. Mielenosoitusten tulee olla rauhanomaisia, eikä niissä saa olla sijaa antisemitismi’lle.

On aika puolustaa juutalaisten oikeuksia ja taistella rasismia vastaan päättäväisesti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta