Ukrainan asevoimien kenraalikunta ilmoitti 2. marraskuuta, että Venäjä on menettänyt uskomattomat 302 420 sotilasta Ukraina’n täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien 24. helmikuuta 2022. Se on niin monta sotilasta, että Venäjä voisi perustaa oman pienen maan-alaisen valtion heille Ukrainan omistamilla mailla!

Mutta odotas, siinä ei vielä kaikki! Tiedotusvälineet ovat kertoneet, että Venäjän joukot ovat menettäneet 930 sotilasta kirjaimellisesti vain eilisen aikana. Näyttää siltä, että Ukrainan maaperä ei ole ollut Venäjän sotilaille kovin ystävällinen.

Mutta ei pelkästään sotilaita – Venäjä on menettänyt myös aseita ja kalustoa kuin joulupukin lahjasäkistä! Tässäpä muutama hurja luku: 5 241 panssarivaunua, 9 877 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 9 658 ajoneuvoa ja polttoainesäiliötä, 7 292 tykkiä, 850 monipuolista raketinheitinjärjestelmää, 566 ilmatorjuntajärjestelmää, 322 lentokonetta, 324 helikopteria, 5 488 lennokkia, 20 laivaa ja venettä sekä yksi sukellusvene. Käytännössä Venäjä on tainnut hukata koko arsenaalinsa!

Joten, mitä voimme oppia tästä? Ehkäpä se, että Ukraina ei aio antaa periksi, ja Venäjä saattaa miettiä kahdesti ennen kuin yrittää valloittaa naapurimaan seuraavan kerran. Tai ehkä voimme ottaa tästä sen oppitunnin, että sodan todellinen hinta on suuri, ja parasta on yrittää ratkaista konfliktit rauhanomaisin keinoin.

Joka tapauksessa, nämä luvut ovat silmiinpistäviä ja antavat ajattelemisen aihetta. Toivotaan, että tulevaisuudessa voimme nähdä vähemmän tappioita ja enemmän rauhaa maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta