Boris Jeltsin: Venäjän Vodka-Virtuoosi.

Kun puhutaan Venäjästä ja sen poliittisesta historiasta, on mahdotonta unohtaa Boris Jeltsiniä. Tämä Venäjän vodkan ystävä ja poliittinen pyörremyrsky ansaitsee paikkansa historiankirjoissa, mutta tänään katsomme häntä hieman humoristisemmasta kulmasta.

Boris Jeltsin oli Venäjän presidentti 1990-luvun turbulentissa poliittisessa ilmastossa. Hänellä oli aina lähellään vahva lasillinen vodkaa ja tunnetusti hän osallistui moniin tilaisuuksiin, jopa virallisiin, hieman huolettomasti nautiskellen. Jeltsin oli kuin Venäjän oma versio James Bondista, paitsi että hänellä ei ollut vakoojateknologiaa, vain viskiä, vodkaa ja voimakas tahto.

Yksi legendaarisimmista tarinoista Boris Jeltsinistä tapahtui vuonna 1994. Hän vieraili Washingtonissa ja päätti tehdä spontaanin vierailun paikalliseen ruokakauppaan. Siellä hän yllätti kaikki olemalla keskellä hedelmäosastoa ja pitämällä puhetta. Jeltsinin puhuessa päätti hän kätkeä eräänä aamuna erityisen venäläisen herkkunsa – nimittäin vodkaa – kaupan pakastealtaaseen. Kaikki paikalla olleet taisivat jäädä hämmentyneinä miettimään, oliko tämä todellinen elämä vai outo komedia.

Boris Jeltsinillä oli myös vahva poliittinen perintö. Hän johti Venäjää sen siirtyessä Neuvostoliiton raunioista kohti uutta aikakautta. Hän toi mukanaan uudistuksia ja vapaampaa markkinataloutta, mutta joi samalla vodkaa kuin vanha mestari. Hän oli Venäjän vastaus rock’n’roll-presidentille ja teki poliittisesta näyttämöstä oman karhumaailmansa.

Kaiken humoristisen sarkasmin keskellä ei pidä unohtaa, että Boris Jeltsin oli monimutkainen hahmo Venäjän historian sivuilla. Hänen kautensa aikana Venäjä koki suuria muutoksia, ja hänen elämänsä huippuhetket ja mokat kirjoitettiin historiaan. Hän saattaa olla Venäjän vodkan ystävä, mutta hän oli myös mies, joka seisoi omalla tavallaan omalla paikallaan.

Joten muistakaamme Boris Jeltsin vodkapullon ja huumorin ystävänä, joka johdatti Venäjää uuteen aikaan, olipa hän sitten lumimyrskyssä tai auringonpaisteessa. Hänen tarinansa on kertomus venäläisestä poliittisesta seikkailusta, joka ei unohdu niin helposti.

Cheers, Boris! 🍸

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta