Pihvi on monen suosikkiruokaa, ja tilatessa sitä ravintolassa saattaa syntyäkin pienimuotoinen draama. Onhan se nyt selvää, että pihvin paistoasteella on suuri merkitys.


Kun istut ravintolan pöydässä ja pohdit, miten tilata täydellinen pihvi, olet kuin kulinaristinen salapoliisi. Ehkä olet niitä harvoja, jotka rakastavat pihviään well-done eli kengänpohja-kypsyydessä. Mutta se herättää kysymyksen: onko se oikeasti herkkua, vai oletko vain salainen kengänpohjien fani?

Jos tilaat pihvin well-done, olet ilmeisesti ihminen, joka rakastaa haasteita. Kun tarjoilija kysyy kypsyyttä, sinä et jää arvelemaan – tilaat sen niin kuin se tulee, kuin hiiltynyt rakkaus kauhun ytimessä. Mutta tiedätkö, että pihvin well-done paistaminen on kuin taidetta? Se vaatii taitoa, ja valitettavasti liian usein päädytään kuivaksi ja mauttomaksi kengänpohjaksi, joka kaipaa enää ketsuppia ja epätoivoa.

Toisaalta, ehkä sinä todella rakastatkin kengänpohjia. Ne ovat kaikki, mitä voit syödä, jos tilaat pihvin well-done. Ja ehkä nautitkin kengänpohjista juuri siksi, että ne ovat niin ainutlaatuisen rouskuvia ja kitkerän kuivia, aivan kuten elämän huumori parhaimmillaan.

Onneksi pihvejä voi tilata myös medium-rare tai jopa rare, jos haluaa nauttia lihan mehevyydestä ja mausta. Toisaalta, tilatessaan pihvin well-done, voi ainakin olla varma, ettei se ryömi lautasella. Ehkä olet siis vain varovainen ja et halua yllätyksiä ruokalautasellasi?

Loppujen lopuksi pihvin tilaaminen ravintolassa on vakavaa bisnestä. On tärkeää tietää omat mieltymykset ja nauttia pihvistä juuri niin kuin itse haluaa. Olipa sitten well-done-kengänpohjien ystävä tai medium-rare-maestron seuraaja, pääasia on, että nautit ruoasta ja ympärilläsi olevista ihmisistä.

Joten tilaa pihvi rohkeasti, ja älä unohda hymyillä – vaikka kengänpohjat eivät ehkä aina olekaan se kaikkein suosituin herkku!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta