Ole varovainen mihin rahaasi lahjoitat.

Rahankeräystoiminta on yleistä Suomessa, ja monet organisaatiot pyytävät yleisöltä lahjoituksia erilaisiin hyviin tarkoituksiin. On kuitenkin tärkeää olla varovainen mihin rahaasi lahjoitat ja tarkistaa, että keräys on laillinen ja hyväksyttävä.

Suomessa rahankeräykset ovat toimintaa, jossa pyydetään yleisöltä vastikkeettomia rahalahjoituksia. Rahankeräykset on yleensä tarkoitettu yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kuten avustustyöhön, hyväntekeväisyyteen ja muihin yhteiskunnallisiin hankkeisiin. Näiden keräysten järjestämiseen tarvitaan yleensä lupa Poliisihallitukselta.

Pienimuotoisia ja lyhytaikaisia keräyksiä on mahdollista järjestää myös pienkeräyksen muodossa. Pienkeräyksen järjestäminen edellyttää kirjallisen ilmoituksen tekemistä poliisilaitokselle. Tämä varmistaa, että myös tällaiset keräykset ovat sääntöjen mukaisia.

Rahankeräystietojen julkistamistehtävä on rahankeräyslakiuudistuksessa Poliisihallitukselle säädetty uusi tehtävä. Tämä tarkoittaa, että Poliisihallitus vastaa rahankeräystietojen julkistamisesta ja varmistaa, että kansalaiset voivat tarkistaa keräysten tiedot ja varmistua niiden oikeellisuudesta. Tämä on tärkeää lahjoittajien oikeusturvan ja yleisön tiedon tarpeen kannalta.

Julkistamistehtävän avulla keräyksiin liittyvät tiedot tuodaan yleisön tietoisuuteen, jotta ihmiset voivat tehdä harkitun päätöksen rahalahjoituksistaan. Tämä auttaa varmistamaan, että lahjoitetut varat käytetään oikein ja asianmukaisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että rahankeräystoiminta Suomessa on tiukasti säädeltyä ja tarkkaan valvottua. On tärkeää olla varovainen ja tarkistaa, että keräys on laillinen ja että keräystiedot ovat julkisesti saatavilla. Näin voimme varmistaa, että rahamme menevät oikeisiin käsiin ja auttavat niitä, jotka sitä tarvitsevat.

Olen äskettäin saanut tietooni, että eräs pienpuolueen toimittelija on yli 100-sivuisen esitutkintamateriaalin mukaan eräässä asiaan liittyvässä rikosasiassa mukana.

Älä rahoita hörhömystön rikoksia!

Lisätietoja poliisin nettisivuilta: LINKKI

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta