Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2870 artikkelia

0:00

2023/11/14

Maahanmuuttoviraston (Migri) turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen on ilmaissut voimakkaan kantansa Kaakkois-Suomen virallisten rajanylityspaikkojen kautta tapahtuvaan turvapaikanhakijoiden tulvaan. Lehtinen syyttää tilannetta suoraan Venäjän viranomaisten tietoisesta toiminnasta.

“Turvapaikanhakijoiden saapuminen ilman asianmukaisia asiakirjoja virallisille rajanylityspaikoille on selvä merkki siitä, että Venäjän viranomaiset ovat tarkoituksellisesti luomassa tätä tilannetta,” Lehtinen totesi STT:lle.

Lehtinen perustelee väitettään sillä, että maastorajan ylitykset eivät ole lisääntyneet, mikä vahvistaa näkemystä siitä, että tilanne ei ole sattumaa, vaan suunniteltua toimintaa Venäjän taholta.

Migri on nyt ottanut käyttöön toimenpiteitä priorisoidakseen itärajan yli tulleiden turvapaikkahakemusten käsittelyä. Tämä viestii viraston huolesta tilanteen eskaloitumisesta ja tarpeesta puuttua ongelmaan pikaisesti.

Lehtinen korostaa, että vastaanottokeskusten kapasiteetti on tällä hetkellä riittävä, mutta hän varoittaa, että tilanne voi muuttua nopeasti. Tarvittaessa kapasiteettia voidaan kuitenkin kasvattaa lyhyellä varoitusajalla.

Suomen rajat ovat vaarassa, ja Migri vaatii ripeitä toimia tilanteen hallitsemiseksi. Venäjän viranomaisten väitetty tietoinen toiminta herättää kysymyksiä kansainvälisestä yhteistyöstä ja vastuullisuudesta rajatylittävissä asioissa.

Raja tulee sulkea välittömästi!