Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

Yhteensä: 38953 latausta vuorokaudessa.


2379 artikkelia

2023/11/17

Diktaattorit eivät ansaitse mahdollisuutta: Toinen maailmansota ja unohtuneet opetukset.

Toinen maailmansota oli verinen ja raaka todiste siitä, että diktaattoreille ei pidä antaa minkäänlaista liikkumavaraa. Jos tämä julma opetus ei ole mennyt perille, niin kyseinen henkilö ei selvästikään ole sovelias johtamaan. Historia huutaa meille varoituksena, ja silti on niitä, jotka haluavat unohtaa tai vähätellä näitä opetuksia.

Diktaattorien otteet toisessa maailmansodassa jättivät jälkeensä tuhon ja kärsimyksen. Silti on niitä, jotka näyttävät unohtaneen, että valtaa tulee käyttää vastuullisesti ja oikeudenmukaisesti. Jos joku ei ymmärrä, että diktaattorit eivät ansaitse edes pientä tilaisuutta osoittaa muutosta, niin he eivät ole vain sokeita historialle, vaan myös vaarallisia tulevaisuudelle.

On korkea aika ymmärtää, että vapaus ja demokratia eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan ne vaativat jatkuvaa valppautta ja puolustusta. Jos joku ei ole omaksunut toisen maailmansodan opetuksia ja edelleen puolustelee diktaattorisia taipumuksia, on kyseenalaista, onko hänellä oikeutta osallistua päätöksentekoon, joka koskee monien elämää.

Emme voi antaa tilaa niille, jotka eivät ole oppineet historiasta. Diktaattoreille ei pidä antaa edes milliäkään mahdollisuutta käyttää valtaa väärin. Yhteiskunnan turvallisuus vaatii, että pidämme mielessä toisen maailmansodan verisen opetuksen ja estämme vastuuttomien johtajien nousun valtaan.