Lukuaika: 5 minuuttia
Elämä on täynnä yllätyksiä ja tuntemattomia tilanteita, jotka voivat aiheuttaa meille pelkoa. Yleensä pelko on luonnollinen reaktio, jonka tarkoituksena on suojella meitä vaarallisilta tilanteilta. Kuitenkin kaikilla meillä on myös omat, henkilökohtaiset pelkomme, jotka saattavat vaikuttaa elämäämme ja estää meitä toteuttamasta itseämme täysin. Ja vaikka emme aina haluaisi myöntää, meillä kaikilla on omat pelkomme. Tässä artikkelissa jaan kanssanne 55 syvintä pelkoani, jotka vaikuttavat elämääni.

1. Pelkään epäonnistumista. Vaikka olenkin saavuttanut joitakin tavoitteitani, pelkään silti aina epäonnistumista, mikä estää minua asettamasta uusia tavoitteita ja ottamasta riskejä.

2. Pelkään hylkäämistä. En halua, että minua hylätään tai jätetään ulkopuolelle, ja tämä pelko saa minut varautumaan ja hankkimaan vaikeuksia luoda syviä ihmissuhteita.

3. Pelkään yksinäisyyttä. Vaikka välillä kaipaan omaa aikaa, pelkään myös, että en löydä omaa paikkaani ja jään lopulta yksin.

4. Pelkään menettämistä. Olipa kyseessä sitten rakkaani tai materialistiset asiat, minulla on suuri pelko menettämisestä, mikä saa minut kiinnittämään tiukasti kiinni niihin.

5. Pelkään hyväksyntää. Haluan olla hyväksytty ja arvostettu, mutta pelkään, että en ole tarpeeksi hyvä sellaisena kuin olen ja että minut hylätään, jos näytän todellisen minäni.

6. Pelkään epäuskoa. Vaikka pyrin tekemään parhaani, pelkään silti, että en ole tarpeeksi hyvä ja ettei minuun uskota.

7. Pelkään vastuunottoa. Vaikka haluan tehdä asioita, pelkään että en pysty vastaamaan kaikesta vastuusta ja paineesta, jota se tuo mukanaan.

8. Pelkään pettymystä. Haluan, että asiat menevät suunnitelmieni mukaan, mutta pelkään silti pettymyksiä jos asiat eivät mene niin kuin haluan.

9. Pelkään pimeyttä. Vaikka olenkin jo aikuinen, tunnen silti pelkoa pimeää kohtaan, ja pelkään yhä, että joku hyökkää minua vastaan yön aikana.

10. Pelkään korkeita paikkoja. En pysty seisomaan korkealla ilman tukea, sillä pelkään romahtavani ja satuttavani itseni.

11. Pelkään hämähäkkejä. En kestä ajatusta, että jokin pieni hämähäkki voi olla minuun kätkeytyneenä ja yllättää minut milloin tahansa.

12. Pelkään matkustamista yksin. Vaikka rakastan uusien paikkojen näkemistä, pelkään matkustaa yksin ja joutua hankalaan tilanteeseen.

13. Pelkään auttamattomuutta. Pelkään, että en pysty auttamaan itseäni tai muita ihmiset täysin silloin kun se on tarpeen.

14. Pelkään julkista puhumista. En ole luonnostaan esiintyjä, ja puhuminen suurelle yleisölle aiheuttaa minulle suurta ahdistusta.

15. Pelkään terveyteni menettämistä. Vaikka pyrin elämään terveellisesti, pelkään silti, että en pysty pitämään terveyttäni hyvällä tasolla ja sairastun vakavasti.

16. Pelkään veden varaan joutumista. En ole kovin hyvä uimari ja pelkään silti, että en pysty pitämään pääni pinnalla jos joudun hätätilanteeseen veden varassa.

17. Pelkään menettää läheiseni. Vaikka kaikki tietävät, että elämässäni ja myös rakkaideni elämässä voi tapahtua mitä vain, pelkään silti menettäväni heidät.

18. Pelkään yliluonnollista. Vaikka en olekaan yliluonnollisten asioiden uskovainen, pelkään silti yllättäviä tapahtumia tai henkeen liittyviä asioita.

19. Pelkään sairastumista. En halua kärsiä tai joutua sairauden vuoksi pysymään vuoteen omana. Siksi pelkään sairastumista ja joudun muistuttamaan itseäni koko ajan terveyden tärkeydestä.

20. Pelkään julkkisten kohtaamista. Kahdenkymmenen vuoden ikäisenäkin pelkään julkkisten kohtaamista, sillä tiedän, että joudun hämilleni ja pidän itseäni tyhmänä.

21. Pelkään yliluonnollista. Vaikka olen luonnollinen tiedemies, haluaisin myös uskoa johonkin yliluonnolliseen, mutta pelkään pelkojani paljon enemmän.

22. Pelkään epäonnistumista. Vaikka olen kehittynyt paljon ja pystynyt tehdä enemmän kuin ennen, pelkään silti epäonnistumista ja en uskalla asettaa korkeita tavoitteita jottei tarvitse pettyä.

23. Pelkään myöhästymistä. En voi sietää sitä, että myöhästyn tapaamisia tai tapahtumia ja siksi pyrin aina olemaan ajoissa.

24. Pelkään rahaongelmia. Vaikka osaankin hallita raha-asioitani, pelkään silti tilannetta, jossa en pystyisi elämään omilla tuloillani.

25. Pelkään luopumista. Pelkään, että jos jonkin vieraan kasvattamani esineen antaa pois, menetän sillä myös maagisen voimani luomaan suhteen kyseiseen henkilöön tai asiaan.

26. Pelkään itseni menettämistä. En halua, että minua kritisoidaan tai minua tarkastellaan, sen vuoksi en kerro elämästäni kellekkään.

27. Pelkään piikkilankaa. En voi sietää ajatustakaan, että piikkilanka leikkaa ihoni ja siksi olen aina varuillani ja vältän piikkilankaa.

28. Pelkään tuntemattomia paikkoja. Vaikka rakastan uusien paikkojen näkemistä, pelkään myös tuntemattomia paikkoja ja siksi turvaudun yleensä tuttuihin turvallisiin kohteisiin.

29. Pelkään korkeuksia. Yritän voittaa tämän pelon menemällä korkeisiin paikkoihin, esimerkiksi matkustaen vuoristoradassa, mutta silti pelkään.

30. Pelkään ihmisiä. Olen kohdannut pahoja ihmisiä ja siksi suhtaudun epäilevästi uusiin ihmisiin ja pelkään, että he haluavat satuttaa minua.

31. Pelkään lukkiutumista. Kun joudun lukkiutumaan huoneeseen tai rakennukseen, koen ahdistusta ja pelkään, että en pysty pakenemaan sieltä jos tulisi hätä.

32. Pelkään korjaamatonta vahinkoa. Vaikka olenkin kierrättänyt kaiken lapsena ja yritän parhaani kierrättämisen suhteen, pelkään silti sitä, että ystäväni hymyilevät mulle.

33. Pelkään ammatin valintaa. Haluaisin löytää unelmani täydellä levyllä, mutta silti pelkään, että en löydä sopivaa ammattia ja olen onneton työssäni.

34. Pelkään avaruutta. Vaikka en pelkää avaruuden ulkopuolella, en vain pysty kuin edetä, missä kaikki aukkoavut rakentuvat.

35. Pelkään sotaa ja konfliktia. Olen kasvanut rauhallisessa yhteiskunnassa ja pelkään silti ajatusta sota-alueille matkustamisesta tai joutumisesta itse sotilaaksi.

36. Pelkään muutoksia. Vaikka ymmärrän, että muutokset ovat osa elämää ja voivat olla positiivisia, pelkään silti tuntemattomaan astumista ja muutoksia.

37. Pelkään julkista nolaamista. En halua tehdä mitään, mitä ihmiset saattavat pitää hupaisena ja siksi välillä teen mieluummin turvallisen valinnan.

38. Pelkään kipua. Kukaan ei tiedä oireista ja noin kivuliaita luonnonmukaisia ​​parannuskeinoja ja siksi pelkään, että saisivat järkyttävän simulan rosa

39. Pelkään vanhenemista. Vaikka ymmärrän, että vanheneminen on luonnollinen osa elämää, en silti halua menettää nuoruuttani ja pelkään silti vanhenemista ja sen vaikutuksia kehon ulkonäköön.

40. Pelkään riippuvuutta. En halua olla riippuvainen mistään, mutta pelkään, että jään koukkuun johonkin esimerkiksi alkoholiin tai tupakkaan, jonka aloitan vain kokeilumielessä.

41. Pelkään pintapuolisuutta. En halua jäädä pinnalliseksi ja turhaksi ihmiseksi, mutta pelkään silti sitä, että joudun tekemään ja ajattelemaan pinnallisesti muiden miellyttämiseksi.

42. Pelkään epävarmuutta. En halua tehdä valintoja ja päätöksiä ilman varmuutta, mutta pelkään silti, että joudun tekemään niin ja tekeväni virheen.

43. Pelkään toisten mielipiteitä. Pelkään sitä, mitä muut ajattelevat minusta ja uhraan joskus oman mielipiteeni ja haluni vain miellyttääkseni muita.

44. Pelkään sairauksia. Vaikka pyrin elämään terveellisesti, pelkään silti sairauksia, jotka voivat iskeä yllättäen ja vaikuttaa elämääni merkittävästi.

45. Pelkään huonoja uutisia. En tykkää kuulla huonoja uutisia ja siksi saatan välttää uutisten tai uutisten katselemista, jotta välttyisin pahoilta uutisilta.

46. Pelkään rahan riittämättömyyttä. Vaikka en ole koskaan kärsinyt rahattomuudesta, pelkään silti, että raha ei riitä ja joudun elämään tiukan budjetin kanssa.

47. Pelkään lemmikkien sairautta. Lemmikit ovat minulle tärkeitä, ja pelkään silti, että ne sairastuvat ja joudun maksamaan kalliit eläinlääkärin laskut.

48. Pelkään kokki-oppimista. Vaikka rakastan ruoanlaittoa, pelkään silti mahdollisuutta myrkyttää itseni tai muita ruoan kautta.

49. Pelkään sivuvaikutuksia. En halua käyttää lääkkeitä enkä halua kärsiä sivuvaikutuksista, joita ne saattavat aiheuttaa, ja siksi pyrin välttämään lääkitystä ellei se ole välttämätöntä.

50. Pelkään vaarallisia tilanteita. En halua joutua tilanteisiin, joissa minun tai muiden henki on vaarassa, ja siksi pyrin välttämään riskejä ja vaarallisia tilanteita.

51. Pelkään luottamuspulaa. Vaikka rakastankin syvästi läheisiä ihmisiäni, pelkään silti sitä, että he eivät luota minuun tai pettävät minua.

52. Pelkään voimattomuutta. Kun en tiedä kuinka toimia tai auttaa, tunnen itseni voimattomaksi ja pelkään, että en pysty auttamaan itseäni tai muita.

53. Pelkään elämän merkityksettömyyttä. Pelkään, että elämälläni ei ole mitään merkitystä ja jään vain pyörimään paikoilleni ilman tarkoitusta.

54. Pelkään menettää itseni. Vaikka rakastan olla muiden ihmisten seurassa, pelkään silti, että menetän itseni ja tarvitse elää muiden ihmisten miellyttämiseksi.

55. Pelkään pysähtyneisyyttä. Vaikka joskus toivoisin elämän rauhoittuvan, pelkään silti sitä, että joudun paikoilleni ilman pysyvää suuntaa ja unelmia.

Nämä pelot ovat vain osa elämääni, ja pyrin työskentelemään niiden kanssa ja voittamaan ne. Uskon, että jokaisella meillä on omat pelkomme, ja ne ovat osaltaan rakentaneet meistä sen, keitä me olemme tänään. On tärkeää tunnistaa omat pelkomme ja työskennellä niiden kanssa, jotta ne eivät estä meitä elämästä elämäämme täysillä. Muistetaan, että pelko ei ole tunteena häpeällinen, vaan se on luonnollinen osa ihmisyyttä.

Loppujen lopuksi meitä kaikkia kuitenkin yhdistää yksi yhteinen pelko – pelko elämättä jäämisestä. Siksi muistakaamme rohkaista itseämme ja toisiamme, ja elää elämäämme rohkeasti ja pelottomasti.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö