Lukuaika: 2 minuuttia

Joulun Odottelu: Hyvä Maku ja Iloinen Suutuntuma.

Joulun taika on jälleen ilmassa, ja ympärillämme leijailee lumoavan kaunis tunnelma. Sosiaalinen media on täynnä kuvia, joissa jouluvalmistelut ovat kuin suoraan satukirjoista – täydellisiä ja huolellisesti toteutettuja. Mutta hei, annetaanpa armoa itsellemme ja otetaan rennosti, sillä minun jouluvalmisteluni eivät välttämättä ole täydellisiä, mutta ne ovat ainakin täynnä hyvää makua ja iloista suutuntumaa!

Ensinnäkin, tuleva joulukuuseni. Monet somessa esittelevät täydellisiä kuusia aiemmilta vuosilta, joiden jokainen oksa on sijoitettu huolellisesti paikoilleen. Minun kuuseni taas muistuttaa ennemminkin luonnon kauneutta – hieman sattumanvaraista ja persoonallista. Ehkäpä oksat ovat vähän eri pituisia, ja koristeet ovat seikkailleet ympäriinsä omia polkujaan osan ollessa vielä laatikossa. Mutta tiedättekö mitä? Se tekee siitä juuri täydellisen minun silmissäni.



Joululeivonnaiset ovat toinen kategoria, jossa moni pyrkii täydellisyyteen. Katsokaa niitä täydellisiä piparkakkutaloja ja sokerikoristeltuja tähtimuotteja! Itse asiassa minäkin yritin tehdä täydellisiä joulutorttuja, mutta ne näyttävät ennemminkin abstrakteilta taideteoksilta. Ehkä tuleva piparkakkutalo ei olekaan suorakulmainen, vaan se edustaa modernin taiteen suuntausta. Ainakin voin sanoa, että ne tulevat maistumaan hyvältä – tai ainakin yrittävät parhaansa.

Joululahjat ovat myös yksi stressinaihe, kun yritämme löytää täydelliset lahjat jokaiselle. Mutta entä jos lahja ei olekaan täydellinen? Ehkäpä se on hulvaton lahja, joka saa hymyn lahjan saajan kasvoille. Ei tarvitse ottaa lahjojen ostamista liian vakavasti – tärkeintä on ajatus, eikä se, kuinka täydellisesti lahja on kääritty. Osa meistä osaa iloita jopa itsetehdyistä lahjoista – jotka voi sitten joulun jälkeen heittää polttojätteeseen.

Joulun odotus ei ole suorittamista, vaan se on aikaa nauttia yhdessäolosta, herkutella hyvällä ruoalla ja hymyillä pienille sattumuksille. Ehkä joulupukki eksyy aattona ovelle vääriin aikoihin tai jättää kokonaan tulematta, tai jouluruoan salaisena aineksena on jokin väärä mauste. Nautitaan niistä hetkistä, jotka tekevät joulusta juuri sen, miksi rakastamme sitä niin paljon – se on ainutlaatuinen, epätäydellinen ja täynnä rakkautta.

Joten, hyvät ystävät, unohtakaa täydellisyyden tavoittelu ja keskittykää hyvään makuun ja iloiseen suutuntumaan. Olkoon tuleva joulunne juuri sellainen kuin sen haluatte – persoonallinen, hauska ja täynnä iloa!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö