Lukuaika: 2 minuuttia

Viime aikoina maailma on joutunut kohtaamaan Venäjän aggressiivisen saalistajan roolin, joka ei ole jättänyt ketään kylmäksi – paitsi harhaanjohdetut kolmansien maiden kansalaiset itärajalle. Venäjän toimet niin kotimaassaan kuin kansainväliselläkin tasolla ovat herättäneet huolta, närkästystä ja jopa suoranaista raivoa.

Venäjä on näyttänyt selkeästi, että se ei epäröi käyttää voimaa ja manipuloida tilanteita omaksi hyödykseen. Kansainväliset sopimukset ja normit eivät ole Venäjälle este, vaan pikemminkin ne näyttävät olevan vain suuntaviivoja, joita se voi halutessaan ohittaa. Tämä on herättänyt oikeutettua närkästystä ja epäluuloa muiden maiden keskuudessa.

Venäjä on osoittanut selkeää aggressiota niin naapurimaitaan kohtaan kuin myös omissa kansalaisissaan. Poliittiset vainot ja ihmisoikeusloukkaukset ovat arkipäivää, ja Venäjän hallinto näyttää olevan valmis polkemaan kaiken alleen oman valtansa säilyttämiseksi. Kansainvälinen yhteisö ei voi jäädä välinpitämättömäksi tällaisen toiminnan edessä.

Krimin valtaus ja Ukraina’n sota ovat vain kaksi esimerkkiä siitä, miten Venäjä käyttää voimaansa ja manipuloi tilanteita kansainvälisellä areenalla. Se on osoittanut halveksuntaa kansainvälisiä lakeja ja normeja kohtaan, mikä on suora haaste maailmanjärjestykselle.

Venäjän aggressiivinen politiikka vaikuttaa vakavasti alueelliseen ja globaaliin vakautumiseen. Naapurimaat elävät jatkuvassa pelossa Venäjän uhasta, ja kansainväliset suhteet ovat kiristyneet sen jatkuvien provokaatioiden vuoksi. Tämä ei ole hyväksyttävää missään tilanteessa.

On aika, että kansainvälinen yhteisö nousee vastarintaan ja asettuu puolustamaan oikeudenmukaisuutta ja kansainvälisiä normeja vastaan Venäjän aggressiota vastaan. Diplomatian on oltava voimakasta ja yhtenäistä, ja sanktioiden on oltava tehokkaita. Venäjän on ymmärrettävä, että sen aggressiivinen saalistaminen ei jää ilman seurauksia.

Vaikka Venäjällä on ollut historiallisesti merkittävä rooli maailmanpolitiikassa, sen nykyiset toimet ovat tuoneet esiin hälyttäviä piirteitä. Kansainvälisen yhteisön on toimittava yhtenäisesti ja päättäväisesti, jotta Venäjä ymmärtää, ettei aggressio ole hyväksyttävää eikä siihen tulla suhtautumaan välinpitämättömästi.

Venäjä on asettanut itsensä rooliin, jota ei voida sivuuttaa tai vähätellä. On aika osoittaa, että kansainvälinen yhteisö ei salli aggressiivisen saalistajan jatkaa riehumistaan maailman näyttämöllä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö