lukuaika: 2 minuuttia

Juha Korhonen – Aivojen omistaja vai käyttäjä?

Suomen poliittisella kartalla on liikkunut hahmo, joka on antanut itsestään nimityksen niin “Sosiaalisen median vaikuttajana” kuin “sota-asiantuntijanakin”. Kyseessä on entinen ei-valittu-eduskuntavaaliehdokas Juha Korhonen, joka herättää kysymyksen: onko hän vain aivojen omistaja vai myös niiden aktiivinen käyttäjä? Tämä mysteeri on pitäytynyt suomalaisten mielissä aktiivisesti.

Juha Korhonen on henkilö, joka on tunnettu paitsi poliittisista pyrkimyksistään myös omasta tittelöinnistään. Hän nimittäin kutsuu itseään “Sosiaalisen median vaikuttajaksi”, mikä viittaa siihen, että hän on melko aktiivinen sosiaalisen median areenoilla. Mutta mitä vaikutusta hän oikeastaan pyrkii saavuttamaan?

Toinen mielenkiintoinen titteli, jonka Korhonen on omaksunut, on “sota-asiantuntija”. Tämä herättää kysymyksen: mistä saakka hän on hankkinut asiantuntemustaan sota-asioista? Onko hän viettänyt öitä lukemalla sotahistorian klassikoita vai onko hän ehkä katsellut liikaa sotaelokuvia? Entä ovatko hänen aivonsa vain koristeena vai toimiiko hän niiden ohjaamana?

Juha Korhonen ei ole jättänyt itseään vaille huomiota myöskään poliittisessa kentässä. Hän on profiloitunut Putinin kätyriksi, mikä herättää tietenkin kysymyksiä hänen poliittisista suuntauksistaan. Onko Korhonen todella Putinin salainen agentti, vai onko tämä vain hänen tapansa luoda dramatiikkaa ympärilleen?

Ehkäpä suurin mysteeri liittyy kuitenkin siihen, onko Juha Korhonen vain aivojen omistaja vai myös niiden aktiivinen käyttäjä. Kuvastava esimerkki tästä on se, että hän ajaa Suomessa eskalaatiokehitystä. Mutta onko tämä vain poliittista retoriikkaa vai löytyykö hänen päästään myös konkreettisia ajatuksia siitä, mitä eskalaatio todella tarkoittaa?

Juha Korhonen jättää monia kysymyksiä ilmaan, ja näyttää siltä, että vastaukset voivat olla yhtä huumorintäyteisiä kuin itse henkilö. Ehkäpä hän onkin vain aivoillaan leikkivä omalaatuinen hahmo suomalaisessa poliittisessa maisemassa. Jääkäämme odottamaan, paljastuuko Juhan salaisuus vai jääkö hän ikuisesti aivojen arvoitukseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö