Lukuaika: < 1 minuutti

Tuoreen Helsingin Sanomien gallupin mukaan suomalaiset ovat yhä enemmän huolissaan sodan mahdollisuudesta lähivuosina. Gallup paljastaa, että noin puolet suomalaisista uskoo, että Suomen on varauduttava sotaan lähitulevaisuudessa.

Vain 13 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, ettei sotavarautumiselle ole tarvetta. Mielenkiintoista on, että suhtautuminen sotaan ei juurikaan vaihtele iän, sukupuolen tai poliittisen kannatuksen mukaan.

Venäjän toimet ja voitto Ukrainassa nähdään merkittävänä uhkana myös Nato-maille. Yli puolet vastaajista uskoo, että Venäjän mahdollinen voitto Ukrainassa voi johtaa hyökkäykseen Nato-maata vastaan.

Vastaajista 45 prosenttia ei ole tehnyt toimenpiteitä sotaa tai poikkeustilaa varten, kun taas viidesosa kertoo varautuneensa. Tämä osoittaa, että huolimatta kasvavasta huolesta, suuri osa suomalaisista ei ole vielä ryhtynyt käytännön toimiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö