lukuaika: < 1 minuutti

Kylli Annikki Koski, tunnetumpi nimellä Kylli-täti, oli rakastettu suomalainen taiteilija, taidekasvattaja ja kuvaamataidonopettaja. Hän syntyi 6. heinäkuuta 1906 Ruskealassa ja kuoli 19. syyskuuta 1997 Espoossa. Koski tuli tunnetuksi Yleisradion lastenohjelmissa, joissa hän esiintyi Kylli-tätinä. Nämä ohjelmat olivat suosittuja, ja niissä hän kertoi satuja samalla, kun maalasi niiden kuvituksia suoraan lähetyksessä.

Kylli-tädin ohjelmat eivät ainoastaan viihdyttäneet lapsia, vaan ne myös innostivat ja opettivat heitä taiteen ja luovuuden maailmaan. Hänellä oli ainutlaatuinen kyky yhdistää kerronta ja kuvataide, mikä teki ohjelmista erityisen mieleenpainuvia. Hänen pehmeä äänensä ja lämmin olemuksensa loivat ohjelmille turvallisen ja kutsuvan tunnelman.

Vaikka Kylli-täti on poistunut keskuudestamme, hänen perintönsä elää edelleen. Hänen viimeinen jouluntoivotuksensa, kuten monet muutkin hänen tarinansa ja taiteensa, muistetaan ja arvostetaan yhä. Kylli-tädin satuhetket ovat jättäneet pysyvän jäljen suomalaiseen lastenkulttuuriin, tarjoten lämpöä, iloa ja inspiraatiota sukupolvelta toiselle.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö