Lukuaika: < 1 minuutti

Dynaaminen hinnoittelu – tuo modernin kaupankäynnin taikasana, joka saa sekä kuluttajat että myyjät raapimaan päätään ihmetellen! Ajattelepa sitä kuin olisit torilla: Mitä vähemmän perunoita on jäljellä, sitä kalliimmaksi ne muuttuvat. Sama pätee hotellihuoneisiin, lentolippuihin ja, usko tai älä, jopa junalippuihin!

Kuvittelepa tilanne: Jäljellä on viimeinen lippu unelmiesi konserttiin, ja hinta pomppaa kuin popcorn koneessa! Se ei ole pelkästään ahneutta, vaan kylmää matematiikkaa ja ennustettavuutta, ystäväni. Tämä dynaamisen hinnoittelun ihmeellinen maailma pyrkii myymään viimeisen paikan huutokauppamestarin taidolla – korkeimpaan hintaan, totta kai!

Ja Irmeli? Hän valittaa, että liput ovat liian kalliita. Mutta älä huoli, sillä jossain päin maailmaa joku on valmis maksamaan juuri sen hinnan. Se on dynaamisen hinnoittelun sulosointua: yritys tienaa ja asiakkaat – no, ainakin jotkut heistä – tekevät löytöjä.

Joten seuraavan kerran, kun näet hinnan vaihtelevan kuin sää Englannissa, muista, että se on vain dynaamisen hinnoittelun taikaa. Se on kuin taloudellinen vuoristorata: joskus ylös, toisinaan alas. Ja kuten kaikessa kaupankäynnissä, lopulta joku aina voittaa – toivottavasti se olet sinä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö