Lukuaika: < 1 minuutti

Google AdSense ja Analytics 4 olivat kuin raskassarjalaiset sumopainijat verkkosivuni latausnopeudelle – ne saivat sen polvilleen! Kun huomasin, että sivustoni latausnopeus oli hitaampi kuin joulupukin reki ruuhkaliikenteessä, päätin tehdä radikaalin liikkeen. Heitin pois sekä AdSensen että Analyticsin, vaikka AdSense ehti tuottaa noin 17 euroa reilussa vuorokaudessa. Mutta hei, mitäpä sitä ei tekisi nopean ja sulavan verkkosivun eteen!

Poistamisen jälkeen sivustoni on kuin uudestisyntynyt, vikkelä kuin kärpänen ja kepeä kuin keväinen korento. Enää ei ole hidasteita, ja kävijät voivat viilettää sivuillani esteettä. Ja mikä parasta, sivusto on edelleen GDPR-yhteensopiva! Ei käyttäjäseurantaa, ei mainoksia, vain silkkaa, nopeaa sisältöä.

Tietysti, joku voisi sanoa, että rahahanat menivät kiinni, mutta minä sanon, että käyttäjäkokemus ja nopeus ovat kultaakin kalliimpia. Vauhdin hurmassa enää ei Google Analyticsin käppyrät eivätkä AdSensen sentit hidasta menoa, vaan sivusto suhaa eteenpäin kuin kilpa-auto konsanaan. Sillä vauhdilla ja vapaudella, mistä olin aina unelmoinut!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö