10525 latausta vuorokaudessa
9479 artikkelia

2023/12/28

Venäjän helmikuussa 2022 alkaneen täysimittaisen hyökkäyksen seurauksena Ukrainan valtiollisen hätäpalvelun vahvistamat tiedot ovat synkkiä ja vihastuttavia. Raportit kertovat, että 277 ihmistä, mukaan lukien 14 lasta, on kuollut venäläisten maamiinojen ja muiden räjähteiden seurauksena. Lisäksi 608 ihmistä, joihin lukeutuu 74 lasta, on loukkaantunut räjähdysten vuoksi. Nämä tilastot eivät ole vain lukuja, ne ovat järkyttäviä muistutuksia sodan raakuudesta ja inhimillisestä kärsimyksestä.

Oleksandr Khorunzhyi, Ukrainan valtiollisen hätäpalvelun edustaja, puhui mediabriefingissä vahvistaen järkyttävät uutiset ja toi ilmi, että puolustajat ovat neutralisoineet 464,000 miinaa ympäri Ukrainaa, mukaan lukien 3,145 suutariksi jäänyttä ohjusta. Viime viikkoina miinanraivaus on vaikeutunut lumen ja kylmän sään vuoksi, mikä lisää turvallisuusriskejä ja hidastaa vaarallista työtä.

Entinen puolustusministeri Oleksii Reznikov vahvisti aiemmin tänä vuonna, että Ukraina on nyt maailman eniten miinoitettu valtio. Huikeat 750,000 hehtaaria, eli noin 30 prosenttia maan alueesta, on miinoitettu. Tällä hetkellä suurin osa miinanraivaustoimista keskittyy Mykolaiv’in, Harkova’n, Donetsk’in ja Herson’in alueille.

Miinojen tiheä sijoittelu Venäjän varastamilla alueilla on ollut merkittävä tekijä hidastaen Ukrainan vastahyökkäyksiä ja rajoittaen alueellisia voittoja itä- ja eteläosissa. Tämä traaginen tilanne on järkyttävän tosielämän esimerkki sodan kauhuista, ja se vaatii kansainvälistä huomiota ja toimintaa.


Satunnainen:


Vastaavia: