2023/12/30

#Pietari’n SKA:n päävalmentaja Roman Rotenberg ja kadonneet kenkäseikkailut Helsingissä.

Kerran kauan sitten, 1990-luvulla, Roman Rotenberg, tuleva Pietarin SKA:n päävalmentaja, kuljeskeli Helsingin kaduilla – ja kas, kengät katosivat! Rotenberg, tuolloin vielä nuori ja rohkea, kertoo Match TV:n haastattelussa näistä nuoruusvuosiensa “kengättömistä” seikkailuista.

Rotenberg muistelee, kuinka hän kasvatti luonnettaan “kadun kovassa koulussa”, judomattojen sijaan Helsingin kujilla. Hän oli valmis puolustautumaan, mutta Helsinki yllätti: viisi isoa albanialaista päätti, että he tarvitsevat Romanin uudet tennarit enemmän kuin hän itse.

“No niin, siinä sitä sitten oltiin, sukat jalassa ja ilman kenkiä!” naureskelee Rotenberg. “Mutta tiedättekö, terveys on tärkeämpää. Joskus on parempi antaa mennä, ettei menisi enemmän.”

Roman kertoo, kuinka hän käveli tämän kohtaamisen jälkeen sukkasillaan ja pohdiskeli elämäänsä. “90-luku oli villiä aikaa. Nyt onneksi kaikkialla on kameroita ja turvallisuus on paremmin mietitty.”

Rotenberg muistelee myös, kuinka hän halusi 14-vuotiaana muuttaa takaisin Venäjälle. Hän kävi jo SKA:n harjoitusleirillä, mutta äiti sai hänet pysymään Suomessa. “Äiti sanoi, että Suomessa pystyisi opiskelemaan. Ja mitä äiti sanoo, se menee. Äiti on aina oikeassa.”

Lopulta Roman palasi Venäjälle, koulunsa lopetettuaan. “Olisin voinut työskennellä Suomessa, mutta Venäjä kutsui takaisin. Ja täällä ollaan, kengät jalassa ja kaikki!”

Ehkä seuraavassa haastattelussa Rotenberg paljastaa, onko hän koskaan kokenut vastaavaa kenkäseikkailua Venäjällä. Toistaiseksi voimme vain arvailla, mutta yksi on varmaa: äiti on aina oikeassa!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/05/01 17:31.29