12137 latausta vuorokaudessa
9910 artikkelia

Tämä uutinen herättää raivoa ja vihaa: entiset Wagner-ryhmän palkkasoturit liittyvät Tsetsenia’n Akhmat-pataljoonaan ja suuntaavat sotimaan Ukrainaan, kertoi Akhmat-pataljoonan komentaja Apti Alaudinov 28. lokakuuta antamassaan haastattelussa, kertoo Institute for the Study of War -tutkimuslaitos viimeisimmässä raportissaan.

Alaudinov kertoi, että “massiivinen” määrä Wagner-sotilaita on liittynyt eri osastoihin Akhmat-joukoissa ja toimii useilla määrittelemättömillä Ukrainan rintaman sektoreilla.

Alaudinov kertoi myös, että entiset Wagner-sotilaat seuraavat entisiä komentajiaan Tšetšenian Akhmat-yksiköihin. Alaudinov huomautti, että Wagner-taistelijat ovat “aina puhuneet erittäin kunnioittavasti [Akhmatista],” todennäköisesti yrityksenä tukahduttaa keskustelu mahdollisista jännitteistä Wagnerin ja tšetšeniläisten joukkojen välillä sen jälkeen, kun Wagner-ryhmän rahoittaja Yevgeny Prigozhin ja Tšetšenian tasavallan johtaja Ramzan Kadyrov joutuivat kiistaan.

ISW jatkaa arviotaan siitä, että entiset Wagner-hyökkäysvoimat, jotka ovat hajonneet Venäjä’n puolustusministeriön ja Rosgvardian tšetšeniläisten yksiköiden kesken eri rintaman sektoreille, ovat epätodennäköisiä uudelleen muodostumaan tehokkaaksi sotilasjärjestöksi. ISW uskoo, että nämä hajonneet voimat “puuttuu voimasta, jonka Wagner oli saanut olemalla yhtenäinen organisaatio selkeän ja koherentin johdon alaisena.”

Tämä tilanne herättää syvää vihaa ja epävarmuutta siitä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan Ukrainan sodassa.


Satunnainen:


Vastaavia: