Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n #Zaharova: jatkamme #turvapaikanhakija-henkilöiden työntämistä #itäraja’lle

2024/01/14

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova on todella ollut kiireinen viime aikoina. Hänen viimeisin tehtävänsä oli kommentoida Suomen ja Venäjän välistä itärajaa, ja voi pojat, eipä pettänyt tälläkään kertaa! Perjantaisessa tiedotustilaisuudessa Zaharova kiisti jyrkästi Suomen syytökset Venäjän osallisuudesta hybridioperaatioon, jossa rajalle olisi tuotu tarkoituksellisesti ihmisiä ilman maahantulon perusteita. Sen sijaan, Zaharova heitti syyllisyyden pallon takaisin Euroopan unionin kenttään.

Zaharova syytti EU:ta “hallitsemattomasta maahanmuutosta ja siirtolaisten heikosta integraatiosta”, väittäen että tämä oli johtanut “myrkylliseen yhdistelmään”. Mutta ei siinä kaikki! Hän heitti laajempaa syytöstä myös länttä kohtaan, sanoen että unionin ulkopolitiikkaa, jota Yhdysvallat ja Britannia ovat kannustaneet, on vain pahentanut tilannetta.

Maria Zaharova, joka on tunnettu kärkkäistä lausunnoistaan, jotka usein heijastavat Venäjän narratiivia, eikä todellakaan pidättäytynyt tässäkään tilaisuudessa. Hän väitti, että “kollektiivinen länsi” oli vastuussa turvapaikanhakijoiden virrasta Irakista, Afganistanista, Libyasta, Syyriasta ja Ukrainasta. Tämän lisäksi hän nosti esille Yhdysvaltojen ja Britannian iskut Jemeniin huthikapinallisia vastaan.

Zaharova ei jättänyt epäselväksi kantaansa siitä, että niin kauan kuin länsi sekaantuu muiden maiden asioihin, siirtolaisten tulo jatkuu. Hän syytti länttä siitä, että se yrittää välttää vastuunsa teoistaan syyttämällä Venäjää. Zaharova myös vähätteli painetta, joka kohdistuu Suomen itärajalle, verraten sitä EU:n muiden ulkorajojen tilanteeseen.

Lisäksi Zaharova nosti esille Suomen sisäministeriön antaman asetuksen vapaaehtoisen paluun avustuksesta. Hän ehdotti, että ehkä EU:n ja Suomen tulisi jakaa 5 000 euroa jokaiselle “näiden maiden asukkaalle” ennen “pommituksia ja muiden valtioiden miehitystä”.

Zaharova päätti puheensa vahvasti toteamalla, että EU:n ei tulisi etsiä syyllisiä, vaan katsoa peiliin ja poistaa siirtolaiskriisien juurisyyt. Tässä hän antoi selvästi ymmärtää, että länsimaiden tulisi ottaa vastuu teoistaan ja muuttaa politiikkaansa.