Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’llä #Novatek-#kaasu-terminaali palaa – tekee yhteistyötä #Gasprom’in kanssa #video

2024/01/21

Tulinen Yllätys Laukaansuulla: Novatekin Maakaasuterminaalin Seikkailut.

Hei, oletteko kuulleet uusimmat juorut Laukaansuun maakaasuterminaalista? Siellä on nimittäin tapahtunut jotain, joka saa jopa saunan löylyt tuntumaan viileiltä. Suomenlahden rannikolla sijaitseva Novatekin maakaasuterminaali syttyi tuleen varhain sunnuntaina, ja Leningradin alueen kuvernööri Alexander Drozdenko oli ensimmäisenä ilmoittamassa asiasta Telegramissa. Huh, onneksi meillä on vielä WhatsApp!

Bloombergin toimittajat, nuo aina niin innokkaat uutiskärpäset, olivat nopeasti jutun kimpussa. Drozdenko, salapoliisien Sherlock Holmes, ei vielä paljastanut tulen arvoitusta, mutta pietarilaisen Fontanka-uutissivuston mukaan saattaisi olla kyse drooni-iskusta. Näyttää siltä, että droonit eivät ole enää vain kivoja leluja, vaikka niitä onkin kiva lennättää rannalla.

Kuka olisi uskonut, että vain 110 kilometrin päässä Pietarista, tuo itänaapurimme metropoli, ja vain 20 kilometrin päässä Viron rajasta voisi tapahtua näin jännittäviä asioita? Ja Helsinkiinkin on vain 195 kilometrin matka – melkein kuin suoraan naapurista!

Novatek, tuo Venäjän suurin itsenäinen maakaasun tuottaja, operoi tätä terminaalia. Kuulostaa siltä, että heillä on nyt vähän enemmän lämmintä kättä pidempää.

Mutta ei hätää, Drozdenkon mukaan terminaalin henkilöstö on turvassa, heidät on evakuoitu eikä kukaan loukkaantunut. Onneksi venäläisillä on aina varasuunnitelma – vaikka se tarkoittaisikin nopeaa sprinttiä turvaan!

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Tassin mukaan palon syytä ei ole vielä paljastettu. Siinäpä meillä onkin arvoitus, joka saattaa saada jopa Hercule Poirot’n pyörittelemään viiksiään. Ehkä se oli spontaani grillaustapahtuma, joka meni hieman överiksi?

Siispä pysykäämme kuulolla, sillä tämä tarina saattaa vielä saada yllättäviä käänteitä – kuten kaikki hyvät seikkailut yleensä! Ja muistakaa, turvallisuus ennen kaikkea, etenkin kun leikitään tulella.

Novatek on sijoittunut Venäjän maakaasutuotannon toiseksi suurimmaksi yritykseksi. Forbes-talouslehden vuoden 2012 keväällä julkaisemalla listalla yhtiö rankattiin Venäjän 12. suurimmaksi ja globaalisti 604. suurimmaksi julkisesti noteeratuksi yritykseksi. Yhtiön päämajaa hallinnoidaan Jamalin Nenetsian Tarko-Salen kaupungista.