Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Presidentinvaalit2024: #Haavisto ja #Harkimo ei suosi kotimaista tuotantoa!

2024/01/27

Onpa kerrankin yllätys, että jotkut Suomen Presidenttiehdokkaat ovat löytäneet uuden tavan tukea kotimaista teollisuutta – tilaamalla vaalimateriaalia Kiinasta! Pekka Haavisto ja Harry Harkimo näyttävät olevan suuria patriootteja, kun he päättivät hankkia kampanjamateriaalinsa kaukaa idästä.

Iltalehden paljastuksen myötä selvisi, että nämä ehdokkaat eivät kaihda ulkomaisen tuotannon käyttöä omassa kampanjassaan. Vaikka Suomessa olisi tarjolla laadukkaita ja kotimaisia vaihtoehtoja, Haavisto ja Harkimo päättivät suosia Kiinan tehtaita. Tuntuu kuin he haluaisivat antaa äänestäjilleen viestin: “Emme välitä kotimaisista työpaikoista ja teollisuudesta!”

Kun Iltalehti kysyi ehdokkailta, mistä heidän kampanjamateriaalinsa tulee ja missä se on valmistettu, vastaukset eivät juuri antaneet syytä ylpeyteen. Esimerkiksi Harry Harkimo, Liike Nyt -puolueen edustaja, myöntää suoraan, että osa hänen kampanjatuotteistaan on valmistettu Kiinassa. Onko todella niin vaikeaa tukea kotimaista teollisuutta?

Toisaalta on myös ehdokkaita, kuten Jussi Halla-aho ja Alexander Stubb, jotka vakuuttavat käyttävänsä kotimaisia toimittajia kampanjamateriaalinsa hankinnassa. Se onkin rohkaisevaa kuulla, että ainakin jotkut poliitikot ymmärtävät vastuunsa kotimaan talouden tukemisessa.

Pekka Haavisto ja Harry Harkimo saavatkin tästä toiminnastaan ansaitsemansa kritiikin. Suomalaiset äänestäjät ovat oikeutettuja vaatimaan vastuullisuutta ja kotimaisen työvoiman tukemista. On aika näyttää, että poliitikot välittävät enemmän Suomen eduista kuin ulkomaisista halpatuotteista.

Toivottavasti nämä paljastukset herättävät äänestäjät pohtimaan tarkemmin, ketä he haluavat nähdä edustamassa Suomea ja sen etuja Presidenttinä.