Lukuaika: < 1 minuutti

Kun Stubb ja Haavisto kohtaavat: Presidentinvaalien toinen kierros täynnä pulmaa!

Kun presidentinvaalien toinen kierros koittaa, moni suomalainen miettii: Stubb vai Haavisto? Se on kuin olisi edessä suuri pulma, jossa pitää valita kahden loistavan vaihtoehdon välillä.

Alexander Stubb, hymyilevä aurinkoprinssi, ja Pekka Haavisto, vihreiden viisas vaikuttaja, pistävät suomalaiset pohtimaan äänestyspäätöstään. “Jaa, että ketäkö äänestän?” voisi melkein kysyä ääneen, kun miettii näiden kahden ehdokkaan välillä.

Stubb, tuo liikunnan ilosanomaan uskova liikemies, saa monet häkeltyneiksi hienolla hiuskuontalollaan ja hymyllään, joka voisi saada kukan kukkimaan keskellä talvea. Toisaalta, Haavisto, vihreiden viikinki, lumoaa äänestäjiä vihreällä ajattelullaan ja tyynellä olemuksellaan.

Pulma onkin juuri tässä: kumpi näistä kahdesta charmaajasta vie voiton? Ei auta kuin heittää kolikkoa – toinen puoli Stubbia, toinen Haavistoa. Tai sitten voisi yrittää ennustaa tulevaisuutta kahvikupin pohjalta ja katsoa, kumpi kahvinsiemen näyttää lupaavammalta.

Tärkeintä on kuitenkin pitää mielessä, että persidentinvaalit ovat kuin suuri kansanjuhla. Vaikka valinta olisikin kuin pulmanratkaisu vaikeimmasta sudokusta, on tärkeää nauttia demokratian ilosta.

Äänestä siis rohkeasti, oli valinta sitten Stubb tai Haavisto – tai ehkä jopa Uuno, jos voisi!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö