Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Presidentinvaalit2024: #Venäjä kehoittaa kansalaisiaan pakenemaan Suomesta!

2024/01/29

Suomen Presidentinvaalit: Venäläiset mediat huolissaan Stubbista ja Haavistosta.

Suomen presidentinvaaleista on kehkeytynyt koko Venäjän mediakentän herkkupala, kun eri julkaisut heittelevät arvioita ehdokkaista Alexander Stubbista ja Pekka Haavistosta.

Pietarilainen Fontanka ja kumppanit maalaavat synkkiä tulevaisuudenkuvia, mutta Moskovan 360tv näyttää ottaneen aivan oman lähestymistapansa. Heidän ohjeensa katsojille on selvä: Suomen vaalien ykkösteema on russofobia. Julkaisun mukaan Suomen venäläisväestöä odottavat “kovat ajat”. Niin kovat, että kannattaa varautua porukalla laittamaan ranttaliksi Helsingin laululavoilla.

360tv kertoo, että Stubb on voittanut ensimmäisen kierroksen, ja hänet tunnetaan siitä, että hän ei vain pidä etäisyyttä Venäjään, vaan hän kannattaa myös pride-kulkueita ja tukee LGBT-yhteisöä. Venäläiset taas ovat muistuttaneet, että heillä on jo vuodesta 2013 asti homopropagandalaki, joka kieltää ei-perinteisten suhteiden mainostamisen alaikäisille. Toisin sanoen, jos Suomessa Stubb pitää pride-kulkueita, Venäjällä ehkä pitäisi järjestää sitten “Perinteisten Suhteiden Paraati” eli “Hetero-Pride”. Voi sitä kontrastien ilotulitusta!

360tv:n haastatteleman venäläisen politiikan tutkijan mukaan vaikeimmat ajat ovat tulossa kaksikielisille perheille. Hän suosittelee kaikkia kynnelle kykeneviä pakenemaan Suomesta. Tämä on ilmeisesti uusi ratkaisu perheongelmiin – ei terapiaa, vaan muutto naapurimaahan.

Kremlin suosikkipropagandisti Vladimir Solovjov myös pisti lusikkansa soppaan. Hänen mukaansa ei ole väliä, kuka valitaan presidentiksi, koska “Suomessa vallitsee yleinen, kaikkien tunnustama yksimielisyys siitä, että Venäjä on suurin ulkoinen uhka, eksistentiaalinen paha”. No, ainakin Suomi voi olla yhtä mieltä jostain!

Vetšernaja Moskva-lehti taas pohtii Suomen “kiukkua” Venäjää kohtaan. Lehti kysyy, millaisen suhteen tuleva presidentti rakentaa Moskovaan. Todennäköisesti Stubb valitaan presidentiksi, koska länsimaat luottavat hänen linjaansa. Lehden mukaan Stubb astui estradille oikeaan aikaan – ikään kuin hän olisi odottanut kärsivällisesti kulissien takana, kun “koko maailma rakentaa ulkopolitiikkaansa Moskovaa vastaan”. Suomessa on siis meneillään eräänlainen globaali trendi, ja Stubb on sen eturintamassa.

Lehti päättelee juttunsa ennustamalla Suomelle vaikeita aikoja. Syyksi mainitaan itärajan sulkeminen ja Nato-jäsenyys. Voi hyvin olla, että ensi kesänä Suomessa tanssitaan “Sankt Petersburg Shufflea” – uusi tanssi, joka yhdistää itäisen perinteen ja läntisen liittoutumisen. Ainakin se olisi poliittinen liike, joka saisi tanssijatkin miettimään vakavasti Suomen seuraavaa presidenttiä ja hänen suhdettaan Venäjään.