Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä’n federaatioon liitetty #LockBit kiristää #LastenSairaala’a #USA:ssa

2024/02/02

LockBit-ryhmä iski lastensairaalaan Yhdysvalloissa – Sydämetöntä toimintaa uhkaavat 800 000 dollarin lunnasvaatimukset

LockBit-ryhmä, joka on tunnettu kiristyshaittaohjelmistaan, on osoittanut äärimmäistä sydämettömyyttä iskiessään lastensairaalaan Yhdysvalloissa. Saint Anthony Hospital Chicagossa on joutunut kohteeksi, ja ryhmä vaatii nyt 800 000 dollarin lunnaita potilastietojen vapauttamiseksi.

Vaikka sairaala on voittoa tavoittelematon, LockBit ei ole osoittanut armoa. Sairaalan lunnaiden aikaraja umpeutui, ja tuhannen dollarin maksulla olisi saanut vain 24 tuntia lisää maksuaikaa. Saint Anthonyllä tuskin on varaa kuusinumeroiseen lunnasvaatimukseen.

Tietomurto alkoi jo joulukuussa, mutta sairaala havaitsi vasta tammikuussa potilastietojensa olevan uhattuina. Vaikka Saint Anthony on pyrkinyt suojaamaan järjestelmiään ja pitämään potilaiden hoidon toiminnassa, LockBit-ryhmän vaikutukset ovat vakavat. Potilaita kehotetaan olemaan varovaisia identiteettivarkauksien varalta.

LockBit on aiemmin antanut haittaohjelmansa poistotyökalun voittoa tavoittelemattomalle lastensairaalalle, mutta Saint Anthonyn tapauksessa ryhmä ei osoittanut armoa. Tämä herättää kysymyksen siitä, onko yrityksillä koskaan turvaa cyberhyökkäyksiltä. Eset-kyberturvallisuusyrityksen edustajan Jake Moorein mukaan LockBitin asenne sairaaloita kohtaan näyttää muuttuneen, ja ryhmä iskee nyt ilmeisesti minne tahansa, missä onnistuu tunkeutumaan.

Yritysten on oltava äärimmäisen varovaisia ja valmistauduttava suojaamaan tietonsa, sillä LockBit-ryhmä ei näytä enää säästelevän edes voittoa tavoittelemattomia kohteita.