10614 latausta vuorokaudessa
9354 artikkelia

2023/11/26

Lännen tekopyhyys: Putin’in pelastuspartio.

Lontoossa mukavasti maanpaossa asuva venäläinen liikemies ja oppositiovaikuttaja, Jevgeni Tšitšvarkin, on puhunut totta – länsi on tehnyt kaikkensa varmistaakseen Vladimir Putinin voiton. Eikä tässä ole kyse mistään salaliitosta, vaan täydestä tekopyhyydestä.

Tšitšvarkin antoi tulikivenkatkuisen haastattelun venäläiselle Youtube-kanavalle, ja nyt hänen sanojaan huutavat riippumaton venäläismedia Moscow Times ja muutamat muut rohkeat äänet, jotka uskaltavat puhua totuutta. Mutta mitä siitä seuraa? Eikö mitään!

Liikemies Tšitšvarkin, itsekin Putinin hallinnon kynsissä kärvistelevä, ei pidä lännen toimia riittävinä. Hän huutaa korkealta, että Putinin hallintoa ei ole heikennetty millään tavoin. Lännen talouspakotteet ovat kuin vuotava säkki – kaikki hyvä virtaa ulos ja vain vahvistaa Putinin otetta.

Tšitšvarkin kuvailee pakotteita aidaksi, mutta mikä huvittavinta, länsi heittää aidan yli rahaa öljyyn, kaasuun ja muihin mineraaleihin. Eikä tässä ole kyse mistään pienestä taskurahasta, vaan aidan takana on valtava summa rahaa ja ihmisiä. Rahaa, joka vain vahvistaa Putinin valta-asemaa ja pitää hänen hallintonsa pystyssä.

Länsimaiden poistuminen Venäjän markkinoilta ei ole heikentänyt tuotteiden laatua, väittää Tšitšvarkin. Hänen mukaansa kaikki on palautunut ilmiömäisesti. Ikea on poistunut, mutta huonekaluyritykset kukoistavat. Länsimaiset autonvalmistajat ovat lähteneet, mutta tilalle ovat tulleet kiinalaiset “mikroaaltouunit” pyörillä, jotka myyvät kuin kuumille kiville. Kaikki on kuulemma paremmin kuin hyvin.

Euroopan maat ovat Tšitšvarkin mielestä täysin voimattomia Putinia vastaan. Hänen mukaansa ne eivät ole tehneet mitään konkreettista, mikä heikentäisi Venäjä’n hallintoa. Tšitšvarkin ei ole pelkästään tämän mielipiteensä takia ollut otsikoissa, vaan hän on aiemminkin herättänyt huomiota. Viime vuonna hän kannatti Nato-sotilaiden “välitöntä” lähettämistä Ukraina’an ja lentokieltoalueen täytäntöönpanoa. Hän on suorapuheinen ja julistaa, että peli on likaista.

Tšitšvarkin antaa ymmärtää, että Javelin-ohjukset ja Nato-joukot voisivat lopettaa sodan. Ei sillä, että Monacossa kaapattaisiin jahti – se on vain peliä, joka auttaa tiettyä poliitikkoa pääsemään uudelleen valituksi. Tšitšvarkin puhuu suoraan, ja hänen sanansa tuntuvat viiltävän lännen tekopyhyyden ytimeen.

Joten tässä me olemme, länsi heittää rahaa Venäjälle samalla kun yrittää näytellä sankariaan pakotteillaan. Tšitšvarkin kritiikki avaa silmät – onko lännen tarkoituskaan heikentää Putinia vai onko tämä vain näennäistä vastarintaa? Aika näyttää, mutta yksi asia on varma: lännen tekopyhyyden aika on ohi.


Satunnainen:


Vastaavia: