8454 latausta vuorokaudessa

6261 artikkelia

2024/02/19

Viime perjantaina tapahtui järkyttävä tragedia, kun venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi menehtyi vankeudessa. Surun sijaan viha ja epäoikeudenmukaisuuden tunne valtaavat mielen, kun Navalnyin vaimo Julia Navalnaja syyttää suoraan Venäjän viranomaisia miehensä myrkyttämisestä. Brittikanava Sky News välitti Navalnajan sydäntäsärkevän viestin, jossa paljastuu kylmäverinen salajuoni.

Navalnaja ei pidä takaisin, kun hän väittää viranomaisten tahallisesti peitelleen Navalnyin ruumista varmistaakseen, että myrkyn jäljet ehtivät häipyä. Hänen sanansa polttavat kuin tuli, kun hän syyttää suoraan Venäjän presidentti Vladimir Putinia Navalnyin murhasta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Venäjä turvautuu tällaiseen kammottavaan toimintaan. Novitshok-hermomyrkky, aikoinaan Neuvostoliitossa kehitetty tappava ase, on nyt käytetty välineenä oman kansan sortamiseen ja kansainvälisen yhteisön järkyttämiseen. Navalnyin lisäksi se on vaatinut uhrinsa Britannian maaperällä Sergei Skripalin tapauksessa.

Julia Navalnaja ei ole valmis jättämään miehensä kohtaloa selvittämättä. Hän vannoo paljastavansa ne, jotka olivat vastuussa Navalnyin kuolemasta. Vaikka Venäjän presidentinhallinto kiistää osallisuutensa, Navalnaja on valmis taistelemaan totuuden puolesta.

Navalnyin äidin ja asianajajan estäminen näkemästä hänen ruumistaan on häpeällinen teko, joka osoittaa Venäjän viranomaisten halun piilottaa totuus kansalta. Navalnyin vangitseminen vuonna 2021 oli vain alkusoittoa tälle synkälle näytelmälle, jonka lopputuloksena oli nuoren miehen traaginen kuolema.

Sotan nimeltä mainitsematon ryhmä väittää, että Navalnyia myrkytettiin hitaasti vankeudessa jo elokuussa 2023, ja hänen oli tarkoitus kuolla ennen vuoden 2023 loppua. Tämä paljastus herättää lisää kysymyksiä siitä, kuinka syvällä korruptio ja sorto Venäjän hallinnossa todellisuudessa ovat.

Julia Navalnaja kutsuu kaikkia tukijoitaan taisteluun. Hänen sanansa kantavat raivoa, mutta myös päättäväisyyttä. On aika vaatia oikeutta Aleksei Navalnyin ja kaikkien niiden puolesta, jotka ovat joutuneet kärsimään Venäjän hallinnon mielivallasta. Vain yhdessä voimme muuttaa tämän synkän tarinan ja rakentaa paremman tulevaisuuden, vapaan Venäjän, josta Navalnyin unelmat eivät koskaan saaneet toteutua.


Satunnainen: