Rakkaat joulufanit, nyt on se aika vuodesta taas kun joulun lähestyminen on aistittavissa joka nurkassa. Ja jos on yhtään kuulolla, niin on myös kuullut jouluklassikoiden soivan joka radiokanavalla ja kaupassa. Mutta älkää huolestuko, ei kaikki joulujutut ole pakollisia, vaikka joululahjojen ostaminen ja piparitorttujen leipominen tuntuukin vähän siltä.

Mutta mikä on se yksi asia, joka ei saa jäädä puolitiehen jouluna? Joulusiivous? No, lähinnä ei, mutta onhan se hyvä tehdä, josko vaikka joulupukki sattuisi piipahtamaan kylässä. Mutta ei, puhun joulusiilosta. Yes, älä hölmistele, luet oikein. Meidän joulusiilostamme.

Joulu, tuo lahjojen ja herkkujen juhla, on täydellinen aika kerryttää kiloja ja viettää aikaa perheen kanssa. Mutta miksi ei voisi ottaa tavaksi myös tehdä hyvää muutamalle karvaiselle ja piikikkäälle ystävälle? Joulusiilo on suloinen ja helppo keino auttaa luonnoneläimiä selviämään talvesta ja ei, siilo ei nyt tarkoita sitä siiloa, joka täytetään joulukinkkua varten.

Joulusiilo syntyy simppelisti. Ota iso purkki tai astia, esimerkiksi tyhjä maitotölkki tai muovirasia, ja täytä se herkuilla. Siilo voi sisältää vaikkapa siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai maapähkinävoita. Toisin sanoen mitä tahansa, mikä maistuu eläimille ja pysyy hyvin säilytettynä. Voit myös ripustaa siilon puuhun, jos se on tarkoitettu linnuille.

Ja mitä enemmän erilaisia herkkuja sisältää siilon, sitä parempi. Ei ahnehtiessa, vaan siksi että erilaiset herkut houkuttelevat erilaisia eläimiä. Ja se on tietysti vain positiivinen asia. Mutta muista, että vältät suklaata tai muita eläimille vaarallisia ruokia. Kukaan ei halua pilata joulumieltä myrkyllisillä herkuilla.

Nyt saatat miettiä, miksi siilo on välttämätön osa joulunviettoa. No, ensinnäkin se on hyväntekeväisyyttä luontoa kohtaan. Toiseksi, se sopii täydellisesti joulutunnelmaan. Voit vaikka tehdä jouluisen koristelu siilon ympärille tai lisätä muutaman punaisen joulupallo palan purkin päälle. Ja mikä parasta, voit samalla myös viihdyttää itseäsi katsomalla, miten kaikki eläimet nauttivat herkuista. Win-win!

Toivottavasti olet nyt vakuuttunut joulusiilon tärkeydestä ja olet innoissasi aloittamaan oman jouluperinteesi. Olethan myös hyvä ja levitä sanaa, jotta mahdollisimman moni nappaisi idean talteen. Yhdessä voimme tehdä joulun hieman hauskemmaksi ja rakentaa sillan ihmisten ja eläinten välille. Eli muista, keskity tekemään joulusiilostasi paras, sillä kuten sanotaan joulunajan laulussa: ”Ei ole joulua, jos ei ole rakkautta.” Ja nyt se rakkaus voi levitä myös eläinkunnalle. Hyvää joulua! Ho ho ho!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terrorismi terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta