Lukuaika: < 1 minuutti

Kaikkihan me olemme kuulleet sen sanonnan, että elämä on liian lyhyt turvalliseen pelailuun. Mutta kuinka moni meistä oikeasti uskaltaa heittäytyä ja valita elämänsä täyden spektrin seikkailun ja yllätyksellisyyden sijaan?

Ajattelehan vaikka Eevaa, joka oli aina varovainen ja tarkka turvallisuudestaan. Hän suunnitteli viikon ruokalistan etukäteen ja piti aina matkavakuutuksensa voimassa. Hän ei koskaan uskaltanut kokeilla mitään uutta ja jännittävää, sillä hänen mielestään riskit olivat aina suuremmat kuin mahdollinen palkinto. Tämän seurauksena Eevan elämä oli aika tylsää – hän jätti aina kaikki hauskanpidot ja eksoottiset matkat väliin peläten mahdollisia vaaratilanteita.

Sitten on tietenkin Adam, jonka motto oli “unohtakaa varovaisuus, elämä on muutenkin liian lyhyt!” Hän eli aina vaaran rajamailla ja otti riskejä, joita Eeva ei edes uskaltanut ajatella. Adam oli myös se, joka sai kaikki maailman tarinat ja seikkailut – mutta myös vakavat loukkaantumiset ja hullunkuriset tilanteet.

No kumpi sitten eli onnellisemman elämän? No tietysti Eeva, sillä hän vältti kaikki vaarat ja nautti elämästään turvallisesti sohvalla peiton alla.

Eikä niin! Kyllä, Eeva saattoi välttää riskejä ja vaaratilanteita, mutta hän myös vältti kaiken jännittävän ja uuden. Adam sen sijaan eli täysillä ja nautti jokaisesta hetkestä, oli se sitten seikkailu vuorilla tai pieni kommellus kotona. Aina myös opetti uusia asioita ja sai ainutlaatuisia elämyksiä – niitä, joista syntyy hauskoja hauskoja tarinoita illallisilla.

Joten kyllä, valitse elämä. Älä anna epävarmuuden pelon estää sinua nauttimasta tästä lyhyestä matkasta. Heittäydy ja anna itsesi kokea kaikki ilo, jännitys ja hulluttelu, mitä elämä voi tarjota. Älä pelkää epäonnistumista, sillä se kuuluu myös elämään. Ja muista, että onni seuraa rohkeita ja seikkailunhaluisia!

Lopuksi pieni vitsejä patakatti valmennuksesta. Miten patakatti menee valmentajakurssille? No, tietenkin kulkien turvallisesti valmentajan apuna – hänen oppilaansa on keittiössä, patakatti rohkeana maistelee uusia reseptejä ja kokkaa uusia ruokia. Ja tietysti hänellä on aina matkavakuutus mukanaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö