lukuaika: < 1 minuutti

Innokkaat juoksijat ja pyöräilijät tietävät, että ylämäessä on otettava vaihteet kevennellen. Samalla kun kroppa yrittää ponnistaa ylöspäin, myös vaihteita on löydyttävä lisää voimaa antamassa. Mutta miltä tuntuisi, jos vaihtaisit vaihteita myös ihan elämässäsi?

Kuvittele tilanne: olet menossa työhaastatteluun, mutta heräät aamulla väärällä jalalla sängystä. Yöllä talousvahinkoja aiheuttanut pikkuveljesi on unohtanut nostaa äänenvoimakkuuden nollille, joten heräät siihen, kun korvasi täyttyvät Kikan biisien sanoituksista. Aloitat päiväsi äkäisenä ja väsyneenä, etkä vain saa heräämään.

Tässä vaiheessa, kun astut ovesta ulos ja lähdet matkaan, voit tehdä valinnan. Joko kiukkuisena jatkat matkaa ja annat negatiivisen tunnelman seurata mukana koko päivän, tai päätät vaihtaa vaihteet keventämään ja ottaa positiivisen asenteen mukaasi.

Päätät vaihtaa vaihteet keventämään. Palataanpa hieman taaksepäin siihen työhaastattelutilanteeseen. Olet jo valmistautunut hakemukseen ja miettinyt vastauksia kaikkiin mahdollisiin kiperiin kysymyksiin. Mutta kun istahdat alas ja katselet ympärillesi, huomaat että haastattelijat ovatkin palveluksessaan taitavasti naamioituja klovneja. Mitä teet? Oletko menettääksesi hermosi ja perinteisen hyökkäys/modus ei toimi? Ei enää, sillä olet ottanut vaihteet keventämään!

Saat automaattisesti tilanteesta hyvänmielen avaimet haltuusi ja löydät niistä nauravaista puolesi, minkä avulla rakennat siltaa kapsiittisten haastattelijoiden ja itsesi välille. Odotusta ei voisi heilauttaa valtavalle työn mieluisuudelle ja haastatteluprosentti räjähtää lukemiin.

Ilman näitä periaatteita olisi tennis pelini hiljalleen kehittynyt siitä vielä kerta postluva kaikilla merkkeillä. Kyllä hyvä asema takaa karsimiset ja milettämättä on asetta paremmin vastaan! Ikä oikien formaattien avulla se kuitenkin kaivaa tilanteesta esiin kaikki humoristiset ja viihdyttävät elementit, etkä edellä mainitulle pelkoa siitä, että ostopalvelulla voisi olla vaikea vaikeampi kontrolloida.

Joten muista, vaihda vaihteet keventämään aina kun tulee tilanne, johon et voi vaikuttaa! Elämä on koostunut vain hetkistä, joten miksi kuluttaa niitä turhautumalla ja kiukuttelemalla? Ja muista myös, että vitsit ovat vapauttavia ja toimivat kuin taikapeili – mitä enemmän niitä käytät, sitä hauskemmalta maailma näyttää!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta