Loma on monelle odotettu kesäkuukausi, jolloin vihdoin pääsee irrottelemaan arjen rutiineista ja nauttimaan aurinkoisista päivistä. Mutta mitä seuraa, kun lomalaiselle alkaa nousta hiki pintaan jatkuvasta löhöilystä ja jäätelön mussutuksesta? Vastaus on yksinkertainen – liikunta!

Kyllä, olet kuullut oikein. Liikunta on avain parantamaan lomailijan elämänlaatua ja lisäämään rentoutumista. Vaikka konvehtirasia ja sohvanpohja houkuttelisivatkin, kannattaa harkita myös aktiivisempaa lomailua. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia vinkkejä liikuntarikkaisiin lomapäiviin.

Ensinnäkin, maisemanvaihdos tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Sen sijaan että vietät tunnittain aikaa Netflixin äärellä, hyppää ulos ovesta ja lähde vaeltamaan. Suomessa on upeita kansallispuistoja ja retkeilyalueita, jotka tarjoavat upeat puitteet luonnossa liikkumiseen. Maisemia ihailemalla unohtaa helposti tuskalliset reisilihakset ja saa samalla kauniin rusketuksen.

Toiseksi, lomalla voi kokeilla uusia liikuntalajeja, kuten suppailua, kokovartalotreeniä tai vaikka joogaa. Lomalaiselle sopiva treenimuoto on sellainen, johon ei tarvitse sitoutua jatkuvasti, vaan joka tuo vaihtelua loman ohjelmaan. Ja hei, jos kokeilu ei tunnukaan omalta jutulta, ainakin sitä voi käyttää sosiaalisessa mediassa mainostamiseen.

Kolmanneksi, muistuta itsellesi, että loma on loistava mahdollisuus kehittää kuntoa ja luoda terveellisiä elämäntapoja. Loman aikana ei tarvitse jäädä tuijottamaan puntaria tai miettiä kaloreita, vaan voi keskittyä nauttimaan aineenvaihdunnan kiihtymisestä ja kehon hyvänolontunteesta.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä vinkkinä, kannattaa muistaa, että liikunta loman aikana ei ole pakollista, vaan se on hyvinvoinnin edistämistä. Jos lomafiilis ei lähde liikkeelle, vihreää teetä on tutkittu ja todettu toimivaksi piristysjuomaksi.

Joten kohtuus kaikessa. Jos malttamattomana aloitat jokaisen aamun joogaharjoituksella tai hellepäivän vesijuoksulenkillä, muista myös rentoutua ja antaa lomafiiliksen virrata. Onhan se kerran vuodessa sitä varten!

Vitsit ja mukavat hetket sivuun, loma on loistava mahdollisuus parantaa elämänlaatua ja kokeilla uusia asioita. Liikunnan avulla voi saavuttaa hyvän mielen ja jaksamisen loppukesän arkeen. Joten nauti liikuntarikkaista lomapäivistä, hymyile vinosti aurinkolaseilla ja muista pitää hauskaa – se on tärkeintä!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta