Lukuaika: < 1 minuutti

DNA-koe on uusi, innovatiivinen tapa suorittaa ostoksia verkossa. Se tarjoaa vaihtoehdon perinteisille maksutavoille, kuten maksukortille, ja sen avulla ostosten tekeminen verkossa on helpompaa ja turvallisempaa.

Idea DNA-kokeesta syntyi tarpeesta kehittää uusia keinoja tehdä ostoksia verkossa. Perinteisesti ostoksia on maksanut joko verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla, mutta nämä maksutavat ovat herättäneet huolta tietoturvan ja yksityisyyden suojaamisen suhteen. DNA-koe tarjoaa ratkaisun tähän ongelmaan mahdollistamalla ostosten maksamisen mobiililaitteen avulla.

DNA-kokeen suorittaminen tapahtuu seuraavasti: ensin asiakas lataa mobiilisovelluksen, johon hän syöttää omat henkilötietonsa ja luottokorttinsa tiedot. Seuraavaksi hän valitsee ostoksensa ja siirtyy maksamaan ne DNA-kokeen avulla. Tämä tapahtuu turvallisesti QR-koodin avulla, joka luetaan sovelluksella ja käyttää hyväkseen asiakkaan salaisia DNA-koodimerkkejä. Nämä merkit luovat turvallisen yhteyden maksukortin ja verkkokaupan välille. Käyttäjän ei siis tarvitse syöttää luottokortin tietoja suoraan verkkokaupalle, vaan kaikki tapahtuu salatun yhteyden avulla.

DNA-koe tuo monia etuja perinteisiin maksutapoihin verrattuna. Ensinnäkin se on turvallisempi, sillä asiakkaan henkilökohtaisia tietoja ei tarvitse luovuttaa verkkokaupalle. Toiseksi se on helppokäyttöinen ja nopea, sillä maksutiedot eivät tarvitse jokaisella ostokerralla syöttää uudestaan. Lisäksi se on myös taloudellisesti edullisempi, sillä ei tarvitse maksaa kuluja esimerkiksi luottokortin käytöstä.

DNA-koe on tällä hetkellä käytössä jo monilla suosituilla verkkokaupoilla ja sitä voidaan käyttää kaikilla mobiililaitteilla. Se on myös helppo ja nopea ottaa käyttöön, eikä vaadi erillistä rekisteröitymistä. Maksamisen lisäksi sovellus tarjoaa myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden tarkastella aiempia ostoksia ja saada tarjouksia.

DNA-koe on herättänyt paljon kiinnostusta ja sen odotetaan yleistyvän lähitulevaisuudessa entisestään. Sen avulla verkkokaupoissa asioiminen on helpompaa ja turvallisempaa kuin koskaan ennen. Se tulee todennäköisesti vähentämään luottokorttien käyttöä ja muuttamaan tapaa, jolla teemme ostoksia verkossa. DNA-koe voi hyvinkin olla tulevaisuuden tapa maksaa ostokset – vaihtoehto maksukortille.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö