Sigma on Kreikan aakkosten 18. kirjain, mutta tarkoittaako se sitä, että sigmauros on vain keskinkertainen kaveri laumassa? Vai onko hän jotain aivan muuta? Vaikka oletkin ennalta tuttu mieshierarkian käsitteestä – sosiaalinen konstruktio, joka ryhmittelee miehet oletettavasti selkeisiin kategorioihin Kreikan kirjaimien mukaan – et välttämättä tiedä paljoakaan ”salaperäisestä” sigmauroksesta. Tässä artikkelissa selitän, mikä on sigmauros, millainen hän on ja miten hänet uskotaan sopivan sosiaaliseen pyramidiin.

Sigmaurokset ovat kunnioitettuja itseluottamuksensa ja taitojensa vuoksi. He ovat kuitenkin välinpitämättömiä sosiaalisesta asemasta.
Sigmaurokset ovat yksinäisiä susia. He ovat konformismin ulkopuolella, itsenäisiä ja varmoja itsestään riippumatta siitä, missä sosiaalisessa kontekstissa he ovat.
Katso itseäsi ja muita yksilöinä, älä vain etikettien kautta. Älä usko jäykän sosiaalisen hierarkian ideaan.

Sigmauroksia kunnioitetaan kykyjensä ja maanläheisen itsevarmuutensa vuoksi.
Sigmat ovat yhtä menestyviä ja määrääviä kuin alfamiehet, mutta itsenäisempiä ja introverttejä. Sosiaalinen asema ei ole heille tärkeää, ja he mieluummin toimivat autonomisesti omilla ehdoillaan.
Sigmaurokset ovat harvinaisimpia miesarkkityyppejä. Heillä on syvä tarve henkilökohtaiseen itsenäisyyteen, samankaltaisesti kuin ”vahva ja hiljainen” -tyyppisillä.



Sigmauroksia sanotaan konformisteiksi.
Sigmat eivät valitse omaa polkuaan erottuakseen tai ollakseen vaihtoehtoisia – he eivät välitä mitä muut heistä ajattelevat. Sen sijaan he tekevät omia juttujaan, koska nauttivat siitä. Tämä on vain heidän oletustilansa, verrattuna alfauroksiin, jotka tekevät omia juttujaan enimmäkseen näytöksen vuoksi.
Sigmauros nauttii omista harrastuksistaan, pukeutuu kuten haluaa ja pysyy uskollisena omille arvoilleen.

Sigmat katsotaan erittäin itsenäisiksi ja omavaraisiksi.
Sigmaurokset arvostavat omaa yksinäisyyttään ja ovat mukavimpia omillaan. He ovat yleensä vähän huoliteltuja introvertteja, jotka tarvitsevat tilaa ajatella ja rentoutua (tämä ei tarkoita, etteivätkö he voisi olla viehättäviä, kun he haluavat olla sosiaalisia). Jos mieluummin teet asioita omilla ehdoillasi tai tunnet itsesi uuvutetuksi ollessasi liian kauan ihmisten kanssa, saattaa olla, että olet sigma.


Tämä ei tarkoita, etteivätkö sigmat joskus haluaisi seuraa. He ovat älykkäitä ja tietävät, etteivät voi navigoida elämää täysin yksin, joten he arvostavat avuliaita ihmisiä ympärillään.
Oman elämäsi vastuun ottaminen on osa omavaraisuutta, kuten sigma. Tähän kuuluu terveydestäsi ja kuntoilustasi huolehtiminen, rahan ansaitseminen ja hallitseminen viisaasti omillaan sekä tunteidesi säätely ilman kumppanin tukea. Tiedät myös milloin ja miten pyytää apua, sekin on osa omavaraisuutta.

Heidän itsetuntemuksensa ei ole riippuvainen muiden mielipiteistä.
Sigmaurokset tietävät tarkalleen, kuka he ovat ja miten menestyä riippumatta siitä, kuka on läsnä. Siinä missä alfamiehet saattavat tuntea olonsa epävarmoiksi ilman johtoasemia ja betamiehet ahdistuvat ilman tukiverkostoa, sigmat ovat hyvin omillaan. Sigmat voivat olla (ja usein ovatkin) yhtä vaikuttavia kuin alfamiehet, mutta he eivät vain tarvitse sitä ”asemaa” tunteakseen itsensä täytetyiksi.
Tämä ei tarkoita, etteivätkö sigmat olisi piittaamattomia ihmisiä, jotka eivät kuuntele. Sigmat kunnioittavat yleensä kaikkia ympärillään olevia. Jos joku sanoo, että hänen käytöksensä oli ajattelematonta tai aktiivisesti epäavullista, hän on todennäköisesti valmis pahoittelemaan eikä toistamaan virhettä, niin kauan kuin se tuntuu järkevältä hänestä.
Vaikka sigmoilla saattaa olla ystäväporukoita, he tulevat ja menevät niin kuin he itse haluavat. He ovat valmiita vuorovaikuttamaan kenen tahansa kanssa, joka kiinnostaa heitä, riippumatta siitä, onko joku suosittu tai sosiaalinen asema.

Sigmaurokset ajatellaan olevan erittäin sopeutuvia ja joustavia.
He ovat hyviä ajattelemaan nopeasti ja tietävät, miten menestyä uusissa tai muuttuvissa ympäristöissä. He eivät pelkää ottaa riskejä, poistua mukavuusalueeltaan ja kokeilla uusia asioita, sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti. He voivat työskennellä monenlaisten ihmisten kanssa ja ovat ovelia ongelmanratkaisijoita missä tahansa tilanteessa.
Ollaksesi luovempi ja joustavampi, ajattele luovasti, miten voisit hyödyntää ympäristöäsi tai olosuhteitasi eduksesi, ja älä pelkää rikkoa muutamia sääntöjä (kohtuuden rajoissa) tai kokeilla jotain epätavallista saadaksesi haluamasi.



Sanotaan, että sigmat ovat itsevarmoja sekä itseään että omia uskomuksiaan kohtaan.
Sigmaurokset ymmärtävät omat arvonsa ja identiteettinsä selvästi ja tuntevat itsensä varmoina ilman ulkoista validointia. He eivät annu helposti muiden ihmisten, mielipiteiden, vaatimusten tai kritiikin vaikuttaa itseensä, ja heidän älykkyytensä ja vakaumuksensa auttavat heitä seisomaan omien uskomustensa takana. He tuntevat olonsa varmoiksi tehdessään päätöksiä arvojensa mukaisesti, ja heitä on käytännössä mahdotonta kiusata.
Selvitä arvosi ja lahjasi selvästi ollaksesi varma uskomuksistasi kuten sigmauros. Mitä paremmin ymmärrät itsesi ja kykysi, sitä enemmän heijastat varmuutta katselijoille.

He mieluummin työskentelevät yksin ja tuntevat hidastuvansa seurasta.
Tässä ”yksinäinen susi” -vertaus on selvimmillään. Sigmaurokset kokevat ryhmätyön tehottomana useimmiten eivätkä tarvitse johtaa tai seurata ketään saadakseen jotain aikaan. He ovat menestyvämpiä ja saavat haluamansa nopeammin menemällä sitä itse (he tuntevat olevansa kykenevämpiä kuin useimmat muut ihmiset joka tapauksessa).
Sigmat ovat yleensä itseohjautuvia ihmisiä, jotka tavoittelevat tavoitteitaan. He selvittävät mitä haluavat ja miten sen saavuttaisivat, sitten he ryhtyvät työhön.

Sigmaurokset eivät pidä julkisuudesta ja saattavat joskus tuntea olonsa epämukavaksi ryhmätilanteissa.
He käyttävät paljon aikaa ja henkistä energiaa hiljaisesti tilanteiden analysointiin ja tiedon imeytymiseen, joten he eivät välttämättä ole sujuvimpia puhujia tai ystävällisimpiä henkilöitä juhlissa. Sigmat eivät ”klikkaudu” kaikkien kanssa ja saattavat tahattomasti vaikuttaa kylmiltä tai välinpitämättömiltä riippuen heidän sosiaalisista taidoistaan.
Tämä ei tarkoita, että sigmat olisivat tylsiä tai epäystävällisiä. He vain vievät aikaa avautuakseen.
Sosiaalisissa tapahtumissa sigmoilla on mieluummin syvällisiä keskusteluja yhden tai kahden ihmisen kanssa kuin lyhyitä keskusteluja kaikkien kanssa. Heillä on taipumus olla pienempi ystäväpiiri.



Sanotaan, että sigmat ovat älykkäitä, luontaisia johtajia.
He inspiroivat ja ohjaavat muita esimerkkinsä kautta ja rakentavat suhteita voiman tai valta-aseman sijaan. Sigmaurokset eivät aina tavoittele eksplisiittisiä johtotehtäviä, joskus he mieluummin projisoivat osaamistaan ja viisauttaan henkilökohtaisessa ja ammatillisessa elämässään. He ovat erinomaisia oppaita ja mentoreita, arvostaen suhteita, jotka perustuvat luottamukseen ja keskinäiseen kunnioitukseen.
Sigma-johtajat osoittavat suurta kunnioitusta kullekin tiiminsä jäsenelle. He tutustuvat jokaiseen henkilöön ja heidän kykyihinsä hyvin ja välttävät painostamasta ketään tekemään jotain, mihin he eivät ole valmiita. Sigma-johtaja ei pelkää sotkea käsiään yhdessä niiden ihmisten kanssa, joita hän valvoo.

He ovat usein ei-tuomitsevia ja hyväksyviä muita kohtaan.
Sigmat haluavat usein tietää totuuden henkilöstä ennen kuin tekevät arvostelun heidän luonteestaan. Tämä saattaa johtua siitä, että he itse ovat yleensä väärinymmärrettyjä, yksinäisiä susityyppejä, jotka eivät moiti muita omasta rytmiensä lyömisen vuoksi.
Sigmat näkevät yleensä läpi pinnalliset asiat, kuten ulkonäkö, ja ottavat aikaa imeäkseen tietoa henkilöstä.
Sigmoilla on usein hyvä tunteiden älykkyys. He ovat valmiita ottamaan huomioon muiden tunteet ja tilanteet, joten he saattavat olla vähemmän tuomitsevia niitä kohtaan, jotka he tietävät kamppailevan. He tunnistavat, että kaikilla on huonoja päiviä ja että ihmiset ovat enemmän kuin heidän virheensä.



Sigmauroksia pidetään usein alfaurosten introvertteinä versioina.
Vertailun vuoksi alfaurokset ovat sanotaan olevan luonnollisia johtajia – heidän väitetään olevan kunnianhimoisia, itsevarmoja, menestyviä ihmisiä, jotka kääntyvät valta-asemiin ja ottavat hallitsevat roolit suhteissaan. Tässä muutamia eroja alfaurosten ja sigmaurosten välillä:
Alfaurokset ovat yleensä ajateltu sosiaalisiksi, äänekkäiksi ja ekstroverteiksi, kun taas sigmaurokset ovat oletettavasti yksityisempiä, hiljaisempia ja introvertejä.
Alfat ovat ajateltu kilpailullisiksi ja aggressiivisiksi saadakseen mitä haluavat, kun taas sigmat ovat uskotaan olevan rennompia ja itsevarmempia.
Alfat kiinnittävät huomiota sosiaaliseen asemaan ja arvostavat paikkaansa tai sen lähellä. He voivat olla näyttäviä ja he saattavat etsiä ihmisiä, jotka vahvistavat heidän asemaansa. Sigmat taas näkevät kaikki tasavertaisina eivätkä usko sosiaaliseen hierarkiaan. He seurustelevat kenen tahansa kanssa, joka heidän mielestään on kiinnostava.

Ajatellaan, että alfa voi olla liian varma itsestään puhtaaseen ylimielisyyteen asti, kun taas sigma uskotaan olevan hiljainen itsevarma ja varma itsestään.



Henkilökohtainen vapaus
Sigmat eivät ole riippuvaisia muista ja voivat valita oman polkunsa elämässä. He eivät ole sidottuja vastuisiin tai velvollisuuksiin, joita he eivät löydä merkityksellisinä, ja heidän kekseliäisyytensä tarkoittaa, että he voivat ratkaista suurimman osan ongelmista ilman toisten apua tai alistamista toisten tahtoon.

Vetovoima
Sigmojen vaatimaton mysteeri voi houkutella kiinnostusta, sekä romanttisesti että sosiaalisesti yleensä. Sigmat pysyttelevät omissa oloissaan, ja silti he ovat usein menestyviä, itsevarmoja ja päteviä johtajia. Ihmiset kiinnittävät huomiota sigmoihin ”ymmärtääkseen” heitä ja saattavat jopa yrittää vaikuttaa tai kosiskella heitä päästäkseen lähemmäs heitä.

Ei draamaa
Koska sigmaurokset eivät ole sidottuja jäykkiin sosiaalisiin ryhmiin tai riippuvaisia muista ihmisistä, he ovat usein sivussa riidoista, kilpailuista, kateudesta tai muista henkilökohtaisista ongelmista, jotka eivät liity heihin. Itse asiassa he voivat toimia hyvin sovittelijoina (jos he haluavat), koska he ovat yleensä selkeäpäisiä ja ”draman yläpuolella”.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta