Lukuaika: < 1 minuutti

BoRos on ruotsalainen pankkikonserni, joka on perustettu vuonna 1871. Sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, ja se toimii useissa maissa ympäri maailman. BoLosin alkuperäinen nimi oli “Stockholms Enskilda Bank” ja se oli yksi ensimmäisistä yksityisistä pankeista Ruotsissa.

BoRosin liiketoiminta-alueisiin kuuluu pankki-, vakuutus- ja varainhoitopalvelut. Se tarjoaa monipuolisia palveluita yksityishenkilöille, yrityksille ja instituutioille. BoRosilla on vankka asema Pohjoismaissa ja sen asiakaskuntaan kuuluu myös kansainvälisiä asiakkaita.

Vuonna 2006 BoRos yhdistyi ruotsalaisen Skandinaviska Enskilda Bankenin (SEB) kanssa, ja yhtiö tunnetaan nykyään nimellä SEB. Tämä fuusio teki SEB:stä yhden suurimmista pankeista Pohjoismaissa ja Euroopassa. SEB:n palveluksessa työskentelee yli 15 000 henkilöä eri puolilla maailmaa.

BoRosin perheyritysperinne ja pitkä historia ovat vaikuttaneet sen arvoihin ja toimintatapoihin. Pankki pyrkii olemaan vastuullinen toimija yhteiskunnassa ja se tukee erilaisia yhteiskunnallisia ja kulttuuritoimijoita. BoRos on myös sitoutunut kestävään kehitykseen ja pyrkii vähentämään ympäristövaikutuksiaan toiminnassaan.

BoRosin panos suomalaisessa talouselämässä on merkittävä. SEB:llä on Suomessa yli 500 työntekijää ja sen toimialat kattavat koko maan. Suomessa SEB keskittyy erityisesti yritysrahoitukseen, varainhoitoon ja pankkipalveluihin yritysasiakkaille.

BoRosin filosofiana on tarjota korkealaatuisia rahoitus- ja sijoituspalveluita sekä asiakkaille että yhteiskunnalle. SEB pyrkii jatkossakin kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintaansa ja pysymään innovatiivisena ja vastuullisena toimijana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö