Kun olin pieni, unelmoin aina tulevasta ammatistani. Oli monia vaihtoehtoja, mutta yksi asia oli varma: halusin löytää sellaisen ammatin, joka tuo minulle suurta iloa ja merkityksellisyyttä elämään. Pienenä en osannut vielä sanoa, mikä tämä ammatti voisi olla, mutta tiesin, että haluan tehdä jotain, mikä auttaa muita ja saa minut tuntemaan olevani osa jotain suurempaa.

Kasvaessani ja koulussa opiskellessani aloin huomata omia vahvuuksiani ja kiinnostuksen kohteitani. Olin aina ollut hyvä kirjoittamaan ja viestimään, ja nautin ihmisten auttamisesta. Myös luonnontieteet ja ympäristöasiat olivat aina olleet lähellä sydäntäni. Nämä oivallukset yhdistettyinä unelmaani auttamisesta veivät minut lopulta löytämään unelmieni ammatin: ympäristökasvattajan.

Kuten monelle muullekin, ympäristöasioiden merkitys alkoi avautua minulle vasta vähitellen. Lapsena kasvoin luonnon keskellä ja sain jo varhain oppia ja tietoa ympäristöstä ja sen tärkeydestä. Kuitenkin vasta opintojeni myötä ymmärsin todella, kuinka suuri vaikutus meillä ihmisillä on ympärillämme olevaan maailmaan ja kuinka tärkeää olisi toimia sen suojelemiseksi.

Ympäristökasvattajana minulla on mahdollisuus yhdistää kaksi suurta intohimoani: auttaminen ja ympäristöasiat. Pystyn työssäni inspiroimaan nuoria ja aikuisia näkemään ympärillämme olevan maailman arvon ja rohkaisemaan heitä toimimaan sen hyväksi. Voin myös tarjota käytännön ohjeita ja työkaluja ympäristön suojelemiseen ja kestävämpään elämäntapaan. Tämä antaa minulle valtavaa tyydytystä ja on suurin iloni elämässäni.

Ympäristökasvattajana työni on monipuolista ja haastavaa. Jokainen päivä on erilainen, ja jokaisella oppilaalla tai osallistujalla on oma tarinansa ja näkökulmansa asioihin. Olen saanut mahdollisuuden matkustaa ympäri maailmaa ja jakaa osaamistani ja intohimoani eri kulttuureissa. On myös palkitsevaa nähdä konkreettisia muutoksia ja vaikutuksia, joita työni kautta on saatu aikaan.

Rakkaus unelmieni ammattiin ei kuitenkaan tarkoita, että työni olisi aina helppoa tai ongelmatonta. Välillä joudun kohtaamaan haasteita ja pettymyksiä, mutta nämäkin ovat osa elämän kirjoa ja auttavat minua kasvamaan ja kehittymään ammatissani.

Olen onnellinen, että olen löytänyt unelmieni ammatin. Se ei vain tuo minulle suurta iloa, vaan myös merkityksellisyyttä ja tyytyväisyyttä omaan elämään. Toivon, että myös muut löytäisivät omat intohimonsa ja unelmien ammattinsa, jotta jokainen voisi kokea suurta iloa ja tyytyväisyyttä omassa elämässään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti Prigozin propaganda Putin Raha Rauha Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta