lukuaika: 2 minuuttia

Cheerleading on laji, jota monet eivät välttämättä yhdistä ensiksi urheiluun. Usein sitä pidetään vain näyttävänä tanssina ja pomppimisena, mutta todellisuudessa cheerleading vaatii kovaa fyysistä kuntoa, koordinaatiokykyä ja taitoa tehdä akrobaattisia temppuja.

Cheerleading ei myöskään ole vain huutojen huutamista ja kannustamista katsomossa. Se on joukkuelaji, jossa jokainen jäsen on tärkeä ja oma paikkansa joukkueessa. Cheerleadingin harjoittelu on monipuolista ja haastavaa, ja vaatii paljon sitoutumista ja yhteistyötaitoja. Kilpailuissa joukkueet esittävät koreografioita, jotka sisältävät muun muassa tanssia, akrobatiaa, hyppyjä ja heittoja. Näiden elementtien suorittaminen vaatii tarkkuutta ja yhteensovittamista koko joukkueen kesken.

Mutta mikä tekee cheerleadingista sitten niin erityisen lajin? Yksi asia on varmasti sen energia ja ilo, jota se tuo niin harrastajille kuin yleisöllekin. Cheerleadingia ei voi harrastaa ilman hymyä ja positiivista asennetta. Se on myös laji, joka yhdistää ihmisiä eri taustoista ja ikäryhmistä. Monet aloittavat cheerleadingin jo nuorella iällä, mutta joukkueissa on myös aikuisia harrastajia. Yhdessä harjoittelu ja kilpaileminen luo vahvoja ystävyyssuhteita ja yhteishenkeä.

Cheerleading on myös taitoa ja luovuutta vaativa laji. Jokainen joukkue tekee omat, uniikit koreografiansa, jotka ovat täynnä vaikeita temppuja ja näyttäviä liikkeitä. Kilpailuissa joukkueet pyrkivät näyttämään parastaan ja kehittymään jatkuvasti. Tämä vaatii kurinalaisuutta, kovaa harjoittelua ja tiimityötä. Onkin sanottu, että cheerleadingissa on vain yksi tapa tehdä asiat, ja se on yhdessä.

Vaikka cheerleading onkin kilpailulaji, sen henki on silti kannustava ja yhteisöllinen. Kilpailuareenalla joukkueet taputtavat toisilleen ja kannustavat muita esityksissään. Tämä heijastaa lajin kannustavuutta myös sen ulkopuolella. Cheerleading-yhteisö on tiivis ja kannustava, ja kaikki saavat olla osa sitä omana itsenään.

Viime vuosina cheerleading on myös alkanut saada tunnustusta urheiluna. Kilpailemisesta tulee yhä ammattimaisempaa ja monissa maissa valmentajilla on vahva tausta niin akrobaattisessa tanssissa kuin voimistelussakin. Vaikka laji onkin edelleen pieni verrattuna esimerkiksi jalkapalloon tai koripalloon, sen suosio on kasvanut huimasti. Euroopassa järjestetään vuosittain kansainvälisiä kilpailuja ja seuroja on tullut lisää, myös Suomessa.

Cheerleading ei välttämättä näytä kaikille heti houkuttelevalta lajilta, mutta niille, jotka ovat tarttuneet siihen haasteeseen, se merkitsee paljon enemmän kuin pelkkää urheiluharrastusta. Se merkitsee yhteisöä, taitoja, itsevarmuutta ja rakkautta tähän ainutlaatuiseen ja monipuoliseen lajiin. Joten jos olet valmis ottamaan haasteen vastaan ja #HehkutaHenkselitPaukkuen, astu rohkeasti cheerleadingin maailmaan!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö