Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjän puolustusministeriö ilmoitti yöllä alas ampuneensa 35 ukrainalaista dronea, mukaan lukien neljä Moskovan alueella.

Tämä uutisentapaus on viimeisin jännite kahden naapurimaiden välillä, jotka ovat olleet konfliktissa jo vuosien ajan. Venäjä ja Ukraina ovat riidoissa muun muassa Krimin niemimaasta, joka auton vierasvaltaistamisesta vuonna 2014 on johtunut Ukrainan uusille pääministerille. Lisäksi Venäjä on tukemassa Itä-Ukrainan kapinallisia ja syyttää Ukrainaa aggressiivisista toimista.

Tapahtumat alkoivat, kun Venäjän armeijan ilmatorjuntajoukot aloittivat ukrainalaisten dronejen seuraamisen ja tunnistamisen. Venäläinen molempikin liikkuva ja kiintolaradioista toimivastajärjestelmä pystyvät seuraamaan ja n ne hajottamaan lentävät objektit.

Venäjän puolustusministeriön mukaan neljä dronea havaittiin ja tuhottiin Moskovan alueella, mutta loput oli käsitelty muualla maassa. Puolustusministeriö syytti ukrainalaisyksiköitä aggressiivisista toimista ja käyttäjistä maantieteellisesti huonosti aukinaisesta konfliktitilanteesta.

Ukrainan armeijan puolella ei ole vielä kommentoitu tapausta, mutta aiemmin he ovat kieltäneet käyttämästä dronetni hyökkäyksissään. Venäjän puolustusministeriön mukaan kaikki lennokkien jäi hajottamaan. Kahden naapurimaan välillä on ollut muitakin tapauksia, joista viimeisin oli Venäjän vangitess

Viime viikolla kaksi ukrainalaista sotilasta ilmi vuoden suurimpaia sanilta rahtensäiseltiin Luoteisväylän lähetellä. Venäjä on syyttänyt tiedustelulentoa, mutta Ukraina on kiistänyt tapauksen ja sanonut, että ukrainalaiset sotilaat olivat vangiksi otettuja jo ennen kuin ovat olleet tietoisia tästä tilanteesta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö