Czechian tasavallan presidentti Petr Pavel on todennut, että tällä hetkellä on mahdotonta kuvitella, että Ukraina ja Venäjä pääsisivät sopimukseen sodan lopettamisesta.

Lähde: Radio Prague International, joka viittaa Tšekkian presidenttiin

Yksityiskohdat: ”Kaikki Venäjän tähän mennessä esittämät ehdotukset ovat käytännössä olleet diktatuuria. Kreml on esittänyt listan ehdoistaan, joita se ei, hyökkääjänä, voi vaatia”, Pavel sanoi.

Hän huomautti, että Venäjän sota Ukrainaa vastaan päättyy joko jonkin osapuolen tappioon tai uupumiseen ja siihen ymmärrykseen, ettei kukaan voi täysin saavuttaa tavoitteitaan.

Tšekin presidentti uskoo, että saattaa tulla aika, jolloin Venäjä ja Ukraina tajuavat, että sodan jatkuminen tarkoittaa vain uusia kustannuksia, kärsimystä ja menetyksiä ilman mitään toivoa menestyksestä.

Tämänkuitenkin Pavel korosti, että tilanteessa saattaa kestää kauan ennen kuin se saavuttaa sen pisteen ja että tappiot molemmin puolin, sekä taloudellisesti että menetettyjen ihmishenkien suhteen, ovat jo hyvin merkittäviä.

”Tilanne alkaa näkyä negatiivisia merkkejä, myös Venäjällä,” hän päätti.

Tausta:

Viime viikolla, lehdistötilaisuudessa Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa, Pavel sanoi, että Euroopan ei tulisi rajoittaa kykyään tukea Ukrainaa tämän puolustaessa itseään venäläistä aggressiota vastaan.

Lisäksi, Tšekin presidentti totesi, että se ei rikkoisi mitään kansainvälisiä normeja, jos NATO joukot tarjoaisivat tukea suoraan Ukrainan alueella.

Tukipalvelut UP:lle tai muutut patroniksemme!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml Krim kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus twitter Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta